Aankomst airbnb Vlijtingen

Welkom door Heleen en 2 honden.
Later ook dit haar man Theo.
Basilica brugse sot

Vanuit Riemst via Voerendaal naar Maastricht, en maak op het Vrijthof aangekomen gaan we eten bij de Basilica Brugse sot.
Lekker eten en gezellige bediening door oa Maud.
Eerste fietstocht

Na een fietstocht van Kanne langs het kanaal naar de sluis en vervolgens naar Maastricht, dan toch maar even tijd maken voor een kopje koffie.
Vandaar een mooie route naar Kanne en even later sluitLue lisää
Icelover Vroenhoven

Na een eind fietsen en 22 grd als buiten temperatuur is het tijd voor een ijsco, een vette en lekker.
Ondertussen ook bij exellent in Riemst geweest voor een wasmachine want via marktplaats wordt hetLue lisää
Glaasje drinken

Wederom op het terras bij t Heukske - Kanne
En glaasje en een kop soep
Kathedraal Tongeren

Door de binnenlanden fietsen we naar Tongeren, Bergje op en Bergje af.
Er blijkt een soort antiekmarkt te zijn die 's morgens rond 06.00u al begint, voor de liefhebbers. Wij bekijken de kathedraal enLue lisää
Wandeling vanuit Kanne

In de namiddag een wandeling met Sietse naar de Sint Pieters berg.
Daarna met de auto nog even naar Silexmuseum (Toren van Eben-Ezer). Van een afstand zien we de toren maar kunnen er niet bijLue lisää
Fietstocht naar Eijsden

Richting Vroenhoven, voor het kanaal rechtsaf, lang gedeelte zandpad van erg slechte kwaliteit.
Komen uit in Kanne en dan over de brug richting Sluis. (net als afgelopen zaterdag)
Met het pontje naarLue lisää
Breust aan het Klunzenplein

Eerst nog even het kasteel bekijken en een aangenaam gesprek met de tuinman en dan....
Tijd voor een stop en wat te eten. En lekker, pompoen soep en broodje zalm en een broodje hete kip. En danLue lisää
Hasselt

Vandaag maar eens naar Hasselt, met de auto dan maar, ruim 30km. Hoewel, parkeren was wel lastig en prijzig. Mooie binnenstad, druk met mensen, o.a. studenten. Het is toch mooi zonnig weer, in deLue lisää
Fietsen van Visé naar Liege

Heel lang geleden, 1976, gingen we met de trein naar Maastricht, eenmaal dat aangekomen kerk ons het leuk even naar België te gaan, naar Liëge.
We wisten niet dat deze stad Luik was. De trein maakteLue lisää
Poco Piu

Na een intensive tocht naar en van Liege is het tijd voor eten bij Poco Piu in Vroenhoven.
Italiaanse eten, veel en lekker.
Fietstocht maasvallei

Het lijkt opnieuw mooi weer te worden alleen waait het vandaag wel wat meer.
Centrum Maastricht is het startpunt en dan volgen we de route. We zien het pandje van een eerdere BB aan de Maas , hetLue lisää
Lunchpauze Itteren

Ruim over de helft van de route komen we aan in Itteren, nodig tijd om te stoppen en wat te drinken en te eten. Heerlijk in de zon.