• Sepilok Nationalpark

November 9, 2025 in Malaysia ⋅ ☁️ 32 °C

Mir mached nu en Abstecher in Sepilok Nationalpark.
    Dr Nationalpark isch bekannt für sini Uffangstation für Orang Utans. D Uffangstation kümmered sich um Orang Utans, wo verletzt oder verweist sind oder ihrä Lebensrum ufgrund de Palmölindustrie verlorä hend. Si werden ufpäppled mit möglichst wenig Menschekontak, so dass si wieder chend usgwilderet werde. Der Park isch riesig, nur e chlinä Teil chan bewanderet werde. Es freut üs hets sone Irichtig, wo sich um Tier kümmered. Im Park lebed natürli nu ganz viel anderi Tier. Es het nu e zweiti Uffangstation gad nebed dra für Sunnäbäre. Au diä kümmered sich um verletzt, verweisti oder in Gfangeschaft ghalteni Bäre. Au da isch Ziel, dass wänn möglich, wieder ider Wildnis chend usgsetzt werde. Üsers Hotel lieht gad bim Igang vum Park. Mir gsehnd ganz viel Tier schu bim Hotel uf de Bäum umäturnä. Nachem Icheckä köhred mir es raschle uf dr Palme und tatsächli höckled e Orang Utan mit Baby det obe🤩 Au im Park hemmer numal tolli Erlebnis mit ihne. Binerä Nachtwanderig dure Park gsemmer entli e grossi Schlange🐍🐍 Und au sust numal wunderschöni Tier. Mir hend glernt, dass uf Borneo fast alles chan überä Urwald gleitä über Eidechsli bis zu Eichhöräli. Am nächste Tag gümmer numal am Tag in Park und suged das ganze zirppä und raschlä uf. Natur isch eifach faszinierend. 🥰🤗Read more