- Vis rejse
- Tilføj til træskolisteFjern fra træskoliste
- Del
- Dag 4
- onsdag den 23. juli 2025 kl. 21.38
- ⛅ 24 °C
- Højde: 9 m
AustralienDarwin12°22’24” S 130°52’4” E
Charles Darwin University

Hey hoi ik ga weer documenteren wat ik meemaak. Mij is verteld dat JUIST de Solar Team kant interessant is, ik zal dus proberen wat meer info en achtergrond te geven in dit verhaal.
Onze dag begon aan het ontbijt om 8 uur (normaal gesproken is dit half 8). Ik had niet goed geslapen (jetlag). Daarna zouden we met het complete team in 3 auto's richting de Charles Darwin Universisty (CDU) gaan. Onze auto's hebben plaats voor 7, en we zijn nu met 14 man. Past makkelijk dus.🚙 Op het CDU hebben we een werkplaats aangewezen gekregen, die we overigens zelf geregeld hebben. Dit doen we al enkele jaren zo. Voor ons eigen teampje deed dit voor het eerst, waardoor we wel eerst een uurtje buiten moesten wachten in de zon, totdat we de juiste persoon gevonden hadden. Gelukkig hebben we literpotten zonnebrand!🌡
Onze werkplaats moest nog enigzins opgeruimd en klaargemaakt worden, er moest eten gemaakt worden, contact gelegd worden, geïnventariseerd, en nog veel meer. Een van de belangrijke dingen was het uitpakken van de fameuze witte container. Een container die al jarenlang achter op het CDU staat, met allemaal spullen van STT opgeslagen, zoals pannen, vriezers, stoeltjes, tafels en ander campinggerei. De gehele middag zijn we met 5 man bezig geweest deze container uit te ruimen, in de zon, zand en zweet. Maar goed, ook hard werken is leuk (en iets wat ik kan).
Toen dat klaar was, besloten ik en Linn (tot nu toe zijn wij het comminicatieteam) eerder terug te gaan, omdat we geene WiFi op het CDU hadden. We reden mee met operations: een subteam wat vanaf vandaag verantwoordelijk is voor de lunch, diner, wassen en andere huishoudelijke taken. En ze zijn ook de coureurs van de zonneauto! Alles om het technische team te ondersteunen....
Na eventjes fout te rijden en een zeer korte strandwandeling te maken, kwamen we in het resort aan, en ging ik nog een stukje wandelen. Eindelijk alleen! Eindelijk touristje spelen! Ik wandelde naar Lee point, een van de noordelijkste plekken van vasteland van Australië. 🌏 Ondertussen vooral bezig met de planten, vogels en schelpen die ik vond.🐚
In de avond heb ik een duik genomen en de laatste besprekingen in het zwembad gedaan. Het is overigens ten zeerste afgeraden om in de zee te zwemmen, aangezien er zoutwaterkrokodillen en dodelijke kwallen zijn! 🐊🪼
Nu ga ik lekker slapen hopelijk. Tot morgen! Geniet van de foto's!Læs mere
RejsendeKijk, zo kunnen we ons er een goed beeld van vormen, fijn! Truste, schat.
RejsendeMooi om je Solaravonturen en je persoonlijke belevenissen te lezen Jesse. 👍🏽 Leuk verslag!
Rejsende
Goed zo jonge, door het vizier!