• Chris Douma

Baltic Sea Circle 2019 – Dutch

Et 18-dagers eventyr av Chris & Elma Les mer
  • Rusland

17. juni 2019, Russland ⋅ ☁️ 17 °C

Laatste 400 km naar St Petersburg onderweg even boodschappen gedaan om vanavond na de stad te hebben bezocht naar een camping aan het meer te gaan met Tom en Paul lekker buiten te koken het is prachtig weer .
    Helaas waren er 4 campings maar dat bleek een dezelfde te zij onder verschillende namen en lokaties??? die ons niet wilde hebben het leek een soort slagharen .
    Na nog weer 50 km kwamen we bij een hotel via zeer slechte wegen door het boerenland we zaten er allemaal doorheen hadden honger en vonden de Russen niet zo aardig meer .
    In eerste instantie vonden we het hotel niets en wilde door over de grens gaan maar eerst een hapje eten het vlees wat we onderweg gekocht hadden gebakken voor het hotel met stokbrood en saté saus.
    Het was inmiddels te laat om nog naar de grens te gaan of terug maar St Petersburg hilariteit 🤣 eerst er maling aan hebben en staan bakken voor het hotel want we gaan toch weer weg, toen toch maar naar binnen en twee kamers geboekt.
    Dat pakte zo goed uit de vrouw was uiterst vriendelijk de kamers fantastisch en het bier en de wijn verrukkelijk koud gelukkig gaan we met deze goede herrindering morgen Rusland uit.
    En de auto stond ook nog bewaakt Ch er is wilde de oude man een fooi heb e n maar hij wilde er niets van weten later kwam hij met heerlijke verse honing dat wild er hij wel verkopen wat een fantastisch !!!

• Estland

18. juni 2019, Estland ⋅ 🌙 15 °C

Van St Petersburg naar Estland voor het gezamenlijke feest wat een super gave lokatie we hebben nog nooit zo iets geweldigs meegemaakt we hebben ontzettend genoten van het feest en als je geniet ben je niet bezig met foto's maken toch hoop ik dat er iets van overkomt hoe het daar was .
    Alles was van hout met een enorme grote tipi in het midden een groot vuur en er speelde s'avonds een DJ
    Erom heen een prachtige bar alle soorten tipi,s waar je lekker kon kletsen een grote sauna en twee kleine jacuzzi 's langs een riviertje douches alles erop en eraan echte Eslandse maaltijd gehad en het bier vloeide rijkelijk gelachen gedanst heerlijk .
    Zeer groot compliment aan de organisatie !!!!

• Letland

19. juni 2019, Estland ⋅ ☁️ 18 °C

Van Estland naar Letland de stad Tallinn bekeken wat erg lieflijk was het was de bedoeling volgens het roadbook om naar Riga te rijden maar het feest had een aanslag op ons gepleegd en de kust was zo mooi dat we het niet konden weerstaan om een camping aan zee te nemen 70 km voor Riga als we morgen weer fris zijn pakken we die er wel weer bij en dat pakte zeer goed uit mag Ik wel zeggen .
    Gelukkig hebben we de klamboe er waren veel muggen heerlijk met de tent opengeslagen.

• Grensovergang Rusland, Polen

21. juni 2019, Russland ⋅ ⛅ 15 °C

Ontbijt om 7:30 en mijn verjaardag begint het is een lange mooie dag geworden .
    Het ontbijt was slecht zoals te verwachten met weer een van zijn heerlijke acties van Allerd op het Russische gesnauw we zullen er nog jaren om lachen
    Hop naar de grens een mooie route Chris had nog een grens overgang gezien over een kleinere weg.
    Daar aangekomen 5 uur gewacht voor we erdoor waren niet omdat het zo druk was maar de bureaucratie is enorm ookbijde Poolse grens dat viel wel af maar omdat team Brutus hetzelfde plan had was het goed te doen op wat gordels na nog leuk contact gemaakt met een stel uit Georgië

• Gdansk

22. juni 2019, Polen ⋅ ⛅ 21 °C

Verjaardag in Gdansk wat heb ik genoten het hotel was geweldig prachtig in het centrum het ontbijt de volgende dag overweldigend na Rusland iets meer genomen 😀
    De stad is zoooo mooi en gemoedelijk komen heel graag nog eens terug ,na een mooi cadeaux uitgezocht te hebben op naar de wijnbar dat is ons bij gebleven dat dat zeer goed is...
    Toen kreeg ik nog een grote verrassing team Carpe Diem inmiddels onze jongens wat zijn ze leuk en zo lief kwamen ook naar Gdansk het plan was e of er blijk om door te gaan naar Duitsland .
    We hebben afgesproken voor een verjaardag etentje en ik kreeg van hun een heerlijke fles cava en hebben op mijn 60 sta gproost ik was erg onroerd na een ik er Ina wandeling afscheid genomen van de deze wel heel bijzondere verjaardag

• Nederland Groningen

23. juni 2019, Tyskland ⋅ ☀️ 28 °C

Aankomst en de finisch waar een goed gevoel!!!

Reisens slutt
    23. juni 2019