• Gün 2

December 30, 2024 in Turkey ⋅ ❄️ 0 °C

Güne 8:00 civarında uyanarak başladık. Belki şansımıza balonlar kalkmıştır diye kahvelerimizi alıp otelin terasına çıktık, ancak ne yazık ki hava şartları nedeniyle bugün balon uçuşları iptal olmuştu.

Bunu çok dert etmeden kahvaltımızı yaptık ve ardından, kendi damak zevkimize uygun bir kahve içmek için yola koyulduk. İlk denemek istediğimiz kafe kapalıydı, bu yüzden hemen yanındaki kafeye geçtik. Şansımıza, buranın kahvesi de oldukça güzeldi ve keyifle içtik.

Kahve molamızın ardından Paşabağları’na doğru yola çıktık. Yaklaşık bir saat boyunca büyüleyici peribacalarının arasında dolaştık.

Paşabağları Hakkında:
    Paşabağları, Kapadokya’nın en ünlü ve etkileyici alanlarından biri. Peribacalarının en yoğun görüldüğü bölgelerden olan bu yer, rahiplerin inziva için kullandığı odacıklarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle mantar şeklindeki oluşumlarıyla ünlü olan Paşabağları, ziyaretçilere adeta bir masal diyarında geziyormuş hissi yaşatıyor.

Gezimizin ardından Göreme’ye geçtik ve burada "Aysel’in Mutfağı" adlı yerde lezzetli yemekler eşliğinde biraz soluklandık. Daha sonra Göreme’yi keşfetmeye başladık; sokaklar, manzaralar ve tarihi dokular bizi büyüledi.

Akşam yemeğimizi ise Uçhisar’da yedik. Yorgun ama mutlu bir şekilde otelimize dönüp dinlenmeye çekildik.