• Gün 4

January 1, 2025 in Turkey ⋅ ☀️ 5 °C

Bugün hava güzel olacağı için balonları kaçırmak istemedik ve güne erkenden başladık. Gökyüzünde süzülen rengarenk balonları izlemek adeta büyülü bir deneyimdi. Bu manzara, tatilin en unutulmaz anlarından biri oldu.

Kahvaltımızı yaptıktan sonra, dün çok memnun kaldığımız için tekrar bir seanslık masaj randevumuza gittik. Spa sonrası hem rahatladık hem de yeni yerler keşfetmek için enerji topladık.

Masajın ardından rotamızı Kapadokya’nın büyüleyici noktalarından Aşk Vadisi ve Peri Bacaları’na çevirdik.

Aşk Vadisi ve Peri Bacaları Hakkında:
    Aşk Vadisi, zarif peribacaları ve romantik atmosferiyle ünlü. Efsaneye göre burayı birlikte gezen çiftlerin aşkı daha da güçlenirmiş. Peri Bacaları ise Kapadokya’nın simgesi; doğanın milyonlarca yıl süren sabırlı çalışmasının bir eseri. İnsan, bu güzellikler karşısında adeta büyüleniyor.

Buraları gezdikten sonra, tarihi ve kültürel bir başka nokta olan Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret ettik.

Göreme Açık Hava Müzesi Hakkında:
    UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu müze, Kapadokya’nın en önemli tarihi alanlarından biri. Kayalara oyulmuş kiliseler, freskler ve yaşam alanlarıyla, erken Hristiyanlık döneminin izlerini taşıyor. En dikkat çekici yerlerinden biri ise fresklerle süslenmiş Tokalı Kilise.

Müzenin atmosferi bizi geçmişe götürdü; burada yaşamış insanların hayal gücü ve zorlu şartlardaki yaratıcılığına hayran kaldık.

Gezimizin ardından Uçhisar’a dönüyoruz. Kadıneli Restoran'da bir şeyler atıştırıyoruz ve ardından Coffee Gallerie’de kahvelerimizi yudumluyoruz. Yoğun geçen günlerin ardından akşam yemeğine kadar dinlenmek için otele çekiliyoruz.

Son gecemiz olduğu için aklımızda hep beklediğimiz yemek vardı: Testi Kebabı! Sunumu ve lezzetiyle adeta bu tatilin bir kutlaması gibiydi. Karnımız doydu, keyfimiz yerine geldi.

Bu güzel yolculuğun son gecesini huzurla kapatıyoruz. Ama yarın bir ufak sürprizim var! Tatilin son anlarını biraz daha özel kılmak için heyecanlıyım.

Yarın dönüyoruz ama önce bir sürprizim var! Bakalım bu güzel yolculuğun son günü bize neler getirecek.