• Roy Peters

• Reisens start
    8. august 2019
  • Kaapstad

9. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ⛅ 15 °C

De Tafelberg hebben we nog niet gezien. De tafel is gedekt zoals ze dat hier noemen (er hangen dan wolken op de top van de Tafelberg)

• 1 ste dag Kaapstad, waterfront , Bo Kaap

9. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ⛅ 14 °C

Gisteren aangekomen in Kaapstad. Met een taxi naar ons huis voor de 1ste 3 dagen in Blouberg. Een prachtig huis! Vanmorgen met de taxi terug naar de luchthaven om de huurauto op te halen. Daarna naar Waterfront voor kaartjes naar Robben Eiland te kopen en te ontbijten. In Kaapstad in Longstreet en de Bo Kaap geweest. Terug naar Waterfront om lekker te eten. En nu weer terug in BloubergLes mer

• Franschhoek en Stellenbosch

10. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ☀️ 19 °C

Vandaag naar het wijngebied gereden, naar Franschhoek en Stellenbosch. We hebben een wijn proeverij gedaan met kaas en droewors (Afrikaanse worst). Op de terugweg in Blouberg Beach Afrikaanse braai gegeten (vlees van de BBQ). En het was vandaag heel helder weer en daardoor hebben we de Tafelberg goed kunnen zien. Helaas kunnen we niet naar boven omdat er onderhoudswerkzaamheden zijn aan de kabelbaan.Les mer

• Houtbaai, Simon's Town

11. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ⛅ 13 °C

Vandaag naar houtbaai gereden, richting Kaap de goede Hoop, om de Chapman's Peak te rijden. Dit is een tolweg van 9 km lang, hoog langs de kust. Echt een prachtige weg. Er naar toe rijden was touwens ook al erg mooi. Van daaruit de punt overgestoken naar de andere kant om naar Simon's town te gaan om op Boulders Beach naar de pinguïns te gaan kijken. Er leeft een kolonie van zwartvoet pinguïns. Daarna terug naar Kaapstad naar Waterfront, de haven, om de boottocht naar Robben Eiland te gaan doen. Helaas werd deze gecanceld ivm een te ruige zee. Dat was een terleurstelling. In plaats daarvan met de auto naar de Tafelberg gereden. Als het weer het morgen toe laat gaat de lift weer open, nu vooral hopen dat het morgen helder is zodat we als nog naar boven kunnen voordat we verder rijden naar Hermanus.. Vanmiddag weer gezellig op een terras een biertje gedronken, daarna heerlijk in een visrestaurant gegeten.Les mer

• Pinguins

11. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ⛅ 13 °C

Pinguïns op bouldersbeach

• Hermanus, Swellendam

12. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ⛅ 19 °C

Vanmorgen was de Tafelberg helaas niet helder. Dus zijn gelijk door gereden naar Hermanus om walvissen te spotten. De weg erheen was weer super mooi. We hebben een aantal walvissen gezien op afstand. 1 walvis kwam steeds omhoog uit het water en een ander liet een paar keer zijn staart zien en regelmatig zag je ze water spuiten. Foto's maken was erg moeilijk. Na een heerlijke lunch zijn we door gegaan naar Swellendam, Daar hebben we een openluchtmuseum bezocht, in vogelvlucht, omdat we iets te laat waren. Hier hebben we een indruk gekregen van het dorp in 1750 ongeveer. We werden daar toegesproken door een Zuid-Afrikaanse dame die mij een " 'drukke" gaf, een omhelzing! Toen hebben we boodschappen gedaan voor de "Braai" op onze volgende huis in Overberg. Een huis in de middel of knowhere op een farm, geweldige mooie villa met een enorm weids uitzicht.Les mer

• 1ste rivierstrand

13. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ☀️ 15 °C

We hadden vandaag een reis dag achter de rug van Overberg naar 1ste rivierstrand. We hebben ongeveer 425 km gereden vandaag. Koffie met taart in Riverdale en we hebben heerlijk geluncht in Wildernes. We hebben springbok gegeten, echt heerlijk! Weer een prachtige rit. We hebben al wat dieren gezien onderweg, zoals struisvogels, bergzebra's, olifanten, veel verschillende herten/ bokken, klipdassen, soort parelhoenders , flamingo's, kraanvogels en 1 baviaan.
    Het huis waar we nu zijn ligt aan de zee, de golven beuken hier tegen de kust, helaas hebben we het nog niet bij daglicht kunnen zien. We kwamen om 18.15 uur aan en toen was het al donker.

• Tsitsikamma park

14. august 2019, Sør-Afrika ⋅ 🌙 14 °C

Vanmorgen vlak voor het weggaan even de zee voor ons huisje gefotografeerd, prachtig om te zien! Vandaag hadden we een hele actieve dag! We zijn gaan Ziplinen. Wat een ervaring, wat een hoogte en wat een snelheid waarmee je van boom naar boom gaat! De begeleiders waren superleuk, ze hebben ons zelfs aan het dansen gekregen, echt lachen!
    Daarna hebben we een wandeling gemaakt.
    En toen werden we opgewacht om te gaan kanoën en op een lilo, ( stevig luchtbed) te gaan. We gingen vanaf de zee een kloof in met zijn 2en in een kano om halverwege verder te gaan op een lilo. Daar was het water echt steenkoud.
    Wederom weer hele leuke begeleiders die wel van een grapje hielden. Aan het einde mocht er nog van de rotsen gesprongen worden. Roy, Tido en Mandy waren zo stoer om dat te doen.
    Op de terugweg even lekker een hapje gegeten in Kareedouw en plaatsje vlakbij en toen weer 10 km over een grindpad naar ons huisje, waar we dus weer in het donker aankwamen! Nog even relaxen, tas inpakken en dan morgen weer verder!

• Bloukrans bridge

15. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ☀️ 21 °C

Roy was zo stoer om vandaag te gaan bungee jumpen. Wij hebben hem op afstand gefilmd en gefotografeerd. De Bloukrans bridge schijnt de hoogste brug van de wereld te zijn.

• Addo Park

15. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ☀️ 23 °C

Vandaag om 13.00 uur kwamen we aan in het Addo Elephant Park.. Daar hebben we speurend naar wilde wilde dieren rond gereden tot bijna 18.00 uur. Dat is echt een verslavende en vooral leuke bezigheid! De foto's laten zien welke beesten wij gespot hebben. Helaas nog niet de Big Five, we hebben gelukkig nog wat parken in het vooruitzicht!
    Wij zijn vanavond in een geweldig leuke B&B terecht gekomen, waar we echt hartelijk werden ontvangen! We hebben gegeten bij het benzinestation, weer verrassend lekker.

• Van Mahtatha naar Underberg

17. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ⛅ 15 °C

Jullie hebben gisteren een update van ons gemist, we hadden geen wifi, vandaar.
    Na het slapen in Colchester zijn we na een heerlijk ontbijt bij onze B&B ,gisteren via het binnenland naar Mathatha gereden en daar hebben we even heerlijk gerelaxed in het zonnetje aan het zwembad. We hebben daarna heerlijk gegeten bij de Spur.
    Vanmorgen zijn we vertrokken naar Underberg, we waren op tijd en hebben een beetje in de omgeving rond gekeken en boodschappen gedaan voor de Braai.
    Tijdens onze tocht kwamen we vooral door dorpjes waar alleen maar zwarte mensen wonen, op de foto's zullen jullie zien dat die het niet zo netjes en georganiseerd zijn
    De tocht ging trouwens wederom door een prachtig bergachtige omgeving,

• Drakensberg park

18. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ☀️ 21 °C

We hebben vandaag lekker ontbeten in ons houten huis.
    We hebben broodjes gesmeerd, fruit en water mee en op naar Drakensbergen om te gaan wandelen, Het liep alleen iets anders als gevolg van kapotte schoenen, zere voeten en de verkeerde route hebben we niet gezien wat er tijdens de route te zien zou zijn! Dat alles kon de pret niet drukken! Het weer en de omgeving maakte veel goed.
    Weer lekker vlees gehaald om zelf te braaien, weer heerlijk buiten gegeten! Vandaag konden we iets langer buiten zitten dan gisteren tot kwart voor 7, het word hier namelijk om 6 uur al donker en zakt de temperatuur gelijk.

• Hluhluwe-Imfolozie park

20. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ⛅ 16 °C

Vandaag op Safari geweest. Vanmorgen om 4.00 uur de wekker om om 6.00 uur aanwezig te kunnen zijn voor onze rit onder begeleiding van onze gids Bheki. We hebben ontbijt en lunch genuttigd in het park. Bheki heeft voor ons een braai klaargemaakt. We hebben heel veel mooie dieren gezien.Les mer

• Horse Safari

21. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ⛅ 23 °C

Vanmorgen hebben we een horse safari gedaan, deze konden we doen bij de "We Bushcamp & Horse safari" waar we logeerde. Hele mooie rit gemaakt met zijn allen op het paard in een veilig gedeelte van het naast gelegen Wetland Park Isimangaliso ( wat wonder betekent).
    Na het paardrijden mochten de paarden weer loslopen op het resort.
    We zijn vandaag naar Sodwana Bay gereden voor een paar dagen rust, daar morgen meer over.
    Ik heb nog foto's bij de safari gedaan, dit lukte steeds niet

• Sodwana Bay

22. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ☀️ 25 °C

Gisteren aangekomen in Sodwana Bay, ons resort heeft dezelfde naam. We zitten in een mooi houten huis. Op het park lopen veel apen en nhinhala"s een hergachtige rond. Vandaag kwam een aap ons huis in en pikte een appel uit de keuken.
    We zijn vandaag wezen snorkelen, de boottocht was al een hele leuke onderneming ivm een wilde zee.
    Morgen nemen we een dagje rust aan het zwembad

• Swaziland

24. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ☀️ 24 °C

Vandaag naar Swaziland gereden, helaas de hele dag omdat we de weg zijn kwijtgeraakt! We reden over een verschrikkelijk smal pad de bergen in, dit liep dood, dus moesten we dezelfde weg weer terug, dat was best eng en zonde van de tijd. Bij een benzine station zei de pompbediende, "you are lost". Daar waren we zelf ook al achter gekomen, hij wees ons de goede weg! We kwamen om 19.00 uur aan in het donker in het Millwane national park. Daar konden we gelukkig nog aan schuiven voor het lopend buffet. We slapen in een Behive, een vroegere hut van het Swazi volkLes mer

• Millwane park, Matenga cultural village

25. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ☀️ 30 °C

Heerlijk geslapen in onze Behive. Vroeg op gestaan voor een Sunrise drive, deze in plaats van de avond game drive, deze kon niet doorgaan doordat we te laat aankwamen gisteren! In dit park vooral veel soorten bokken en antopen en krokodillen gezien. Wat opviel was dat het park daar prachtig groen was, ze hebben al wat regenbuien gehad in Swaziland. Genoten van de zonsopgang!
    Daarna in het park nog een heerlijk ontbijt, lopend buffet, gedaan voordat we weer verder gingen.
    De volgende activiteit was naar de Matenga cultural village. Daar hebben de kleurrijke zang, dans en wonen van het vroegere Swazi volk gezien. Echt de moeite waard!
    De rit ging daarna verder naar Sabie River Bush Lodge, deze ligt tegen het Krugerpark aan.

• Hazyview. Krugerpark

26. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ☀️ 33 °C

We zijn gisteren laat aangekomen in Hazyview, in de Sabie River Busch Lodge. Prachtige accommodatie waar we slapen in tenten. We staan aan de Sabie River, waar Nijlpaarden in zwemmen, gisteren stonden er ook 2 Olifanten, terwijl we op het terras Kudu, een soort hert, zaten te eten. Fantastisch gewoon!
    Vandaag zijn we met onze eigen auto via de Paul Kruger Gate het Krugerpark in gereden op zoek nog naar de laatste beesten die we nog niet gezien hebben zoals, wilde honden, hyena's, luipaard, leeuwen en andere katachtige.
    En ja, er kunnen er weer 2 van ons lijstje schrappen want we hebben leeuwen en hyena's gezien!
    In de middag terug gereden naar onze Lodge voor de lunch en nog even heerlijk relaxed op ons terras met uitkijk over de rivier met "onze eigen" Hippo's.

• Krugerpark

27. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ☀️ 30 °C

Vandaag een game drive naar het Krugerpark vanuit onze Lodge met de grappige chauffeur Steven! Vandaag hebben we een luipaard gezien in actie met een hyena die zijn prooi had afgepakt, echt onwijs gaaf! We hebben dus de Big Five gezien, hoera! ( Olifant, Waterbuffel, Leeuw, Luipaard en Neushoorn) we hebben ook de Ugli Five gezien vandaag( (Gnoe, Zwijn, Gier, Hyena, Southem Grond Hornbill, een vogel)
    Ontbijt en lunch in het Krugerpark genoten.
    Vandaag nog even op het terras gezeten, de Nijlpaarden waren erg rustig vandaag in de rivier Heerlijk gegeten vanavond in de Lodge, impala potjie, stoofvlees.

• Panorama route en Graskop

28. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ☀️ 25 °C

Vanmorgen na een lekker ontbijt afscheid genomen van de unieke plek waar we 3 nachten hebben geslapen. Ook afscheid genomen van de 6 Hippo,'s die ons vermaakt hebben als we in de middag op het terras zaten.
    Op weg naar de Panorama route en Graskop waar we gaan slapen in de B&B Autumn Breeze Manor. Onderweg langs de Panorama route verschillende watervallen (Mac-Mac, Berliner en Lisbon) en uitzichten (God's Window) gezien. Tussen de middag heerlijke krokodil gegeten!

• Panorama route & Orighstad

29. august 2019, Sør-Afrika ⋅ ⛅ 21 °C

Vandaag staan de laatste highlights van de Panorama route op het programma. De Bourke luck potholes, de Three rondavels (lijkt op ronde huisjes waar vroeger de Xhosa stam in woonde), de Eco Caves. De Potholes waren erg mooi, de Rondavels leken echte hutjes en de Eco Cave was een verassende ervaring. Voordat we bij de kassa kwamen werden we door iemand opgevangen die zich voorstelde als een vrijwillige gids in opleiding, omdat het erg druk was bij de kassa met heel veel schoolkinderen stelde hij ons voor om eerst de Caves te doen en dan te betalen. Hij had ook een sleutel van een andere ingang. Prachtige tour gehad
    De eerste ruimte was de Madonna room, daar zie je een door de natuur gevormd Madonnabeeld , verder zag je veel dieren met veel verbeelding. Buiten vroeg hij een beoordeling in een boekje te schrijven en vroeg hij tip geld, dat is hier niet raar want je geeft hier iedereen tip geld. Daarna bij de kassa stelde hij voor om het entree geld voor ons bij de kassa te betalen omdat het nog steeds erg druk was. Dit bleek niet waar dus hebben we zelf betaald aan de kassa. Hij bleek een betaalde gids te zijn en eerst de Cave in en dan betalen dat is niet echt de bedoeling hoorde we later. Dit hoorde we tijdens het lunchen bij de Cave. Slimme jongen!

We hebben vandaag heel veel highfives en knuffels gekregen van zwarte schoolkinderen die we bij de verschillende highlights tegen kwamen, heel bijzonder, alsof wij voor hun heel bijzonder zijn, onze dag kon niet meer stuk na zoveel knuffels!

Daarna door naar onze allermooiste overnachting. Onze verwachting was groot en het was nog mooier dan we hadden verwacht. Prachtige kamers, heerlijk eten, eindelijk Bobotie gegeten.