FindPenguins
    • Samstag, 16. Dezember 2023
    • ⛅ 14 °C
    • Höhe über NN: 1.958 m
    • NepalChhomroṅ28°25’33” N  83°49’10” E
    Usrüste 😁Dal Bhat zum Starte212Loufends GrasDört obe gö mir hüt no härev.l.n.r.: Annapurna South (7219m), Hiunchuli (6434m) und Machhapuchhre (6993m)Ussicht vom vorherige Foto, grad vor angere Site 😉4Machhapuchhre, uf änglisch "Mount Fishtail" - üse nöi Lieblingsberg 😍🐟

Annapurna Base Camp (ABC) - 1

16. Dezember 2023 in Nepal ⋅ ⛅ 14 °C

5 Tag Trekking vo Jhinu is Annapurna Base Camp (ABC) uf 4’130m und zrügg - dürs Hochland und nepalesischi Dörfer, düre Bambuswald, Stäge uf und ab, am Fluss entlang, näbem Fischschwanz, dür d’Schlucht, über Feuse und Steine, uf Iis und Schnee! Die Wanderig und z gwautige Annapurna Himal cha me irgendwie nid i Wort fasse 🩵!

Fakt isch aber: Wenn di nid bewegsch oder Tee trinksch, verfrürsch bi bis zu -12 Grad ir Nacht schier (jaaa, leider ohni Heizig) 🥶😅.

Üse Guide und dr Porter si zwe härzigi Chnöpf gsi. Letschterer het de ou mau ei Abe lengers uf sech la warte, wöu er während em Wandere zmitts ufem Wäg isch ga schlafe (me munklet, är heig sech eine Glade gha 🤫😂).

Manuela Habegger

Bea Lauper

ReisenderWele isch da dr „schläfer“? 😅

20.12.23Antworten
    Esther Jutzeler

ReisenderDa isch er nid druff - a dem Tag isch er äbe düre Tag verschwunde gsi 😂! Es Spanischs Päärli het es Foto gha vo ihm am schlafe. Ihre Guide so: „is this your porter?“ Si fasch gstorbe vor Lache 😂. Bim ABC 2 Footprint isch er aber zwöi mau ufemne Foto 😉.

20.12.23Antworten
    6 weitere Kommentare