Vanochtend zijn Arnold en ik met het bijbootje naar de stad Aveiro gevaren. Dit door een bijzonder stuk natuur van zoute moerasdelta. Onderweg hebben we naast grote, oude roestige vissersboten ook flamingo's gespot. Een teken dat we steeds zuidelijker komen.
Aveiro is een bijzondere stad die bekend staat als het Venetië van Portugal. Dit om de vele gondels die hier door de grachtjes varen. Het heeft een gezellig oud stadscentrum wat overgaat in een moderne wijk met grote supermarkten. Er was zelfs een winkel geïnspireerd door Amsterdam. Beetje jammer dat het cannabis betrof. Dat schijnt hier dus ook legaal te zijn.
Eenmaal buiten het stadscentrum zie je veel armoedige straatjes met kluwen elektriciteitskabels kris kras over de weg gespannen.
Er is hier tot Levi's vreugde ook een grote Mediamarkt waar we een nieuwe koptelefoon voor hem hebben gescoord. We zijn hier vanaf het haventje naartoe gewandeld wat nog een hele uitdaging was over Portugese trottoirs op onze zomerse sandalen. Daar zijn stevige wandelschoenen voor nodig hebben we gemerkt. We hebben de terugweg van de Mediamarkt naar het bijbootje in de haven dan ook maar een taxi genomen.
Nu liggen we weer heerlijk op ons dek met de voetjes (met blaren) languit. Levi gaat als dank hiervoor de rest van de week afwassen 😄.Baca lagi
Pengembara
Zo die is roestig
PengembaraZeg dat wel!
PengembaraWat een belevenissen. Maar jullie komen steeds dichterbij!
Pengembara❤️