• Ronde Island and Carriacou, Grenada

2024年12月16日, セントビンセントおよびグレナディーン諸島 ⋅ 🌬 29 °C

De afgelopen dagen hebben we doorgebracht op Ronde Island en Carriacou. Beide zijn dit (anker-)plaatsen horend bij Grenada.

We vermaken ons naast ons (school)werk met snorkelen, kanovaren, suppen en zwemmen. De zee is hier 30 graden dus heerlijk warm. Het water is helder en de onderwaterwereld is schitterend. Je zwemt tussen de meest kleurrijke vissen tot grote stingrays en schildpadden. Dat maakt het snorkelen tot een prachtige bezigheid.

Wat opvalt in dit gebied is de stormschade. Afgelopen juni/ juli heeft orkaan Beryl hier behoorlijk huisgehouden. Je ziet op het water talloze vernielde boten en op het land kapot gewaaide huizen. Wat daarbij opvalt in het straatbeeld zijn de hangende mensen. Nergens zie je hard werkende mensen die de puinhoop opruimen, alles gaat in slowmotion. Van de caissière in de supermarkt tot de pompbediende, alles gaat traag. Daar moeten we aan wennen.

Ook hebben we hier regelmatig zware regenbuien wat vooral 'snachts lastig is. Omdat we i.v.m de warmte de luiken boven ons graag open hebben, worden we dan regelmatig gewekt door de regen.

De prijzen in de supermarkt (of wat voor een supermarkt door moet gaan) zijn ook op deze stukken van het eiland schrikbarend hoog. En dat is als het al verkrijgbaar is. Iets simpels als een pastasaus of een bak yoghurt ligt hier niet in de schappen. We worden dus handiger om te koken met wat er is en vooral ook met wat betaalbaar is. Dit tot verdriet van de mannen aan boord, omdat dit in de praktijk betekent dat bijvoorbeeld de porties vlees ernstig zijn gereduceerd.

Vanochtend zijn we naar de douane gegaan om uit te checken en zijn we naar Union Island gevaren. Dit hoort bij St. Vincent and the Grenadines. Weer een volgend land, ook van oorsprong een Engels eiland. Ik laat de volgende keer meer zien van dit land. We kijken in ieder geval met veel plezier terug op Grenada.
    もっと詳しく