Satellite
Show on map
 • Day3

  Pineapples St. Anthony

  August 30 in Portugal ⋅ ⛅ 24 °C

  Miután végig sétáltunk a parton, és kicsit üldögéltünk a kutya alakú szikla körül, kitaláltuk hogy menjünk ananász ültetvényt nézni. A legközelebbi a St. Anthony volt, az kapta a legjobb pontszámot is Google térképen, és csak másfél km, induljunk. Bár elvileg csak 27 fok volt, de a magas páratartalom vagy nem tudom mi miatt ömlött rólunk a, víz. Hegynek fel a szűk utcákon, ahol szinte járda sincs, időnként pár centire húztak el az autók, de végül oda értünk.
  Aranyos kis színes ház, bent egy fiatal srác, teraszon kint a család. Egyből mondta nézzük meg a videót, aztán körbe vezet. Az ananász termesztéséről volt egy 10 perces doku, majd bevitt minket az üvegházakba is. Különböző stádiumú ültetvényeket néztünk meg, baromi érdekes látni, mennyi munka van ezzel, és 2 vagy 2 és fél év, mire szüretelnek, közben többször átültetik, stb.
  Az utolsó üvegházban már 40 fok és 95%os páratartalom volt, jól esett kijönni :D
  Vissza a fő épületbe, ahol lehet vásárolni ananászt, ananászos ipát, likőrt, szappant, mindent, egész olcsón. A körbe vezetés ingyen van egyébként, és nagyon kedvesek.
  Utána ittunk egy jó ananász üdítőt, és elindultunk vissza a partra.
  Read more