Lapas kóstoló Caloura-ban

Olvastuk, hogy aki itt van, a lapast meg kell kóstolnia, és az egyik ajánlott hely a Vila Franca do Campo melletti Caloura-ban található Bar Caloura. Nagyon aranyos kis falu a sziklák tövében,Weiterlesen
Aki Vila Franca-ban jár, annak kötelező. Ez egy kápolna fent a hegyen, kacskaringós meredek út vezet fel, de nem vészes. Egyrészt nagyon szép maga a kápolna, felfelé minden lépcsőWeiterlesen
Még egy utolsó esti letekintés a tóra, vadkacsákkal barátkozás, lent a városban lábáztatás a forró ingyenes medencében, egy tea a kedvenc teázóban - ja, az mégse, mert ma nem voltWeiterlesen
Jaj persze, még egyszer meg kellett nézni a várost, mielőtt itt hagyjuk 😊 Egy kávé és szendvics a szokásos kedvenc kis kávézóban és egy utolsó letekintés a kora reggeli kráterre egyWeiterlesen
Ezt már akkor kinéztem, amikor a Furnas tó körül sétáltunk. Egy bástya, szerű valami egy hegy tetején a tó fölött. Nem tudom mi lehet, de nagyjából útba esett Ponta Delgada felé, kisWeiterlesen
Mivel a Decathlon után még maradt időnk leadni a kocsit és elmenni a reptérre, ezért megnéztünk még egy közeli miradourot. Tök jó választás volt, hisz innen nézi a bálna néző hajókWeiterlesen
Szeretem ezt a repteret, kis pici, kedves, de minden van. Kényelmes, tiszta, van lounge terasz ahol pihenhetsz. Nincs túl nagy forgalma, jellemzően Tap Air gépek, Sata gépek (Azori szigetekWeiterlesen
Szóval mivel ez helyközi járatnak számít, ezért megálltunk Faial szigetén is, ahol kiszállt aki idejött és páran felszálltak akik Floresre jönnek. Pár nap múlva itt mi is kiszállunk,Weiterlesen
Végre megláttuk lett Carvo kis szikla szigetét majd Florest is. Már így felülről is nagyon durva, zöld, szakadékos, vadregényes.
Sima landolás, nagyjából egy vidéki vasút állomásWeiterlesen
Szóval megérkeztünk Santa Cruzba, apró kis település 1700 lakossal a reptér körül. Gyalog a szállás 10 perc volt, ez a király. Persze megint volt kavarodás, a házigazda nő mondta h az aWeiterlesen