• Dag 4: trying to blend in 🥸

April 8 in Sri Lanka ⋅ ☁️ 28 °C

Na een heel korte nacht ging de wekker al heel vroeg. We hadden gelezen dat we de rots die we gisteren beklommen hadden heel mooi konden bezichtigen via de pidurangala rots. 's Morgens vroeg was het meest aan te raden. Dan zou het nog fris zijn (hoewel dat relatief is) en zouden we de zonsopgang kunnen meepikken. We waren echter niet de enige die er zo overdachten 😬. Eerst een hele klim naar boven met op het einde een echte file 🫣. Er was wat schrik om de zonsopgang te missen. Boven aangekomen snapten we waarom er zoveel mensen deze tocht zo vroeg ondernemen. Het uitzicht op de Lion Rock is adembenemend. Tijd voor wat toeristenfoto's en even rustig genieten. Daarna stevig ontbijtje want we gingen onze eerste echte trip doen met de tuktuk. 100km van Sirigya naar Kandy... Time to Blend in 😁. Onze eerste stop stond gepland na ongeveer 17 km. Dit eerste stuk reden we door rustige baantjes langs een prachtig meer. Wat wel spannend was dat we het laatste stukje ook echt door het meer moesten rijden met onze tuktuks. Gelukkig goed aangekomen bij de Golden Tempel in Dambulla. Onze eerste tempel van de trip. Snel bezoeken was geen optie want eerst moesten we nog een hele reeks trappen doen naar de rots waarin de tempel gehouwen was. Opnieuw de kuiten opspannen en ons zweet proberen onder controle te houden 🥵.
    We hebben er bloemen gekocht om te offeren. Een achttal grote paarse bloemen voor nog geen 65cent, daar kan Pelckmans nog iets van leren. Alhoewel Een deel van de bloemen niet tot bij het altaar is geraakt. Hongerige apen ritsten ze gewoon uit onze handen.
    Vervolgens moesten we nog heel wat kilometers met onze tuktuk overbruggen. Het drukke verkeer, de toch wel 'vlotte' rijstijl van de SriLankezen en het nog wat onwennig zijn (vooral bij de moeders) met de tuktuks zorgden toch voor nog meer klamme handjes en stressmomentjes. We denken niet dat het gelukt is om volledig op te gaan in de massa. Met de handrem de berg oprijden, stilvallen in een overvolle stad omdat er plots iemand voor u de baan opschiet, rechts rijden terwijl je eigenlijk links moet rijden, moeten wisselen van chauffeur omdat we de berg niet opgeraken, enz hebben er misschien voor gezorgd dat ze ons herkenden als toeristen. Gelukkig kregen we heel wat 👍 en lachende gezichten van de plaatselijke bevolking en zijn we veilig in Kandy geraakt. Om de dag af te sluiten zijn ze in de populaire plaatselijke 'frituur' gaan eten waar we heerlijk gegeten en gedronken hebben voor 21 euro voor 10 man 😇.