Negombo
5.–6. Apr. in Sri Lanka ⋅ ☁️ 27 °C
Eindelijk is het zover, we vertrekken naar Sri Lanka!
We zijn nog niet in het vliegveld en we hebben ons eerste spannend momentje al: in de gereserveerde parking moet je je sleutel afgeven. DaarWeiterlesen
Dag 2: het echte begin van de reis
6. April in Sri Lanka ⋅ ⛅ 28 °C
Vandaag was onze eerste echte dag in Sri Lanka. Het was een dag van ontdekkingen. Als eerste hebben we ontdekt dat het hier 's morgens al heel warm kan zijn. Vervolgens hebben we ontdekt dat niet alleWeiterlesen
Dag 3: we hangen de toerist uit!
7. April in Sri Lanka ⋅ ⛅ 27 °C
Vandaag staat de wekker om 7u want we gaan de leeuwenrots beklimmen. We hebben de vorige dagen al mogen ondervinden hoe 🥵 het hier kan zijn overdag dus we willen zo vroeg mogelijk vertrekken. VoorWeiterlesen
Dag 4: trying to blend in 🥸
8. April in Sri Lanka ⋅ ☁️ 28 °C
Na een heel korte nacht ging de wekker al heel vroeg. We hadden gelezen dat we de rots die we gisteren beklommen hadden heel mooi konden bezichtigen via de pidurangala rots. 's Morgens vroeg was hetWeiterlesen
Dag 5: Een tuktuk dag
9. April in Sri Lanka ⋅ 🌧 20 °C
Na een ontbijtje en een stop in de stad bij de plaatselijke bakker voor lunch zijn we vertrokken voor een tocht van 120km van Kandy naar Nuwara Eliya. Dit stadje ligt in de bergen op een hoogte vanWeiterlesen
Dag 6 : tsjoeke tsjoeke tuut tuut
10. April in Sri Lanka ⋅ 🌧 24 °C
Nog voor 6 uur liep onze wekker af want we moesten de trein halen. Tijd om gezellig te ontbijten was er dus niet. Maar geen nood, het hotel had ontbijtpakketjes voorzien die we konden meenemen. EenWeiterlesen
Dag 7: Watervallen
11. April in Sri Lanka ⋅ ☁️ 18 °C
Vandaag konden we iets langer slapen en hebben we op een rustiger tempo de omgeving van Ella verkend en watervallen gaan opzoeken. Maar niet zonder eerst een lunch te gaan kopen in de stad. DeWeiterlesen
Dag 8 : tuktuk meets elephant
12. April in Sri Lanka ⋅ 🌙 28 °C
Na een deugddoend Engels en Sri Lankaans ontbijt sprongen we weer gezwind de tuktuks in richting Yala. 124km verder.
Eenmaal we de bergen uit waren, werden de wegen niet alleen vlakker maar ookWeiterlesen
Dag 9 : Yala safari
16. April in Sri Lanka ⋅ ☀️ 29 °C
Om kwart voor 5 werden we opgewacht door de jeeps die ons naar Yala brachten voor een 7 uur durende safari.
Al snel hadden we prijs, na een jakhals, wat konijnen, herten en pauwen, kreeg onzeWeiterlesen
Dag 10 : Happy Newyear!
16. April in Sri Lanka ⋅ ☀️ 30 °C
Het is Sri Lankees nieuwjaar. Vandaag probeerden we uit te slapen tussen de knallen door. Want in tegenstelling tot bij ons schieten ze hier vuurwerk af om 12uur 's nachts, om 4uur 's morgens en omWeiterlesen
Dag 11 - safari#offroad
16. April in Sri Lanka ⋅ ☀️ 31 °C
Vandaag mochten we onze wekker terug zetten voor de tweede safari van de reis. Dit keer trekken we naar een kleiner park. Yala was groter en had prachtige meren, terwijl dit park meer bekend staatWeiterlesen
DAG 12 - @TheBeach
16. April in Sri Lanka ⋅ 🌙 26 °C
Na een ontbijt met o.a. kei lekkere flensjes met verse chocolade 😋 sprongen we de tuktuk in, richting Batheegama beach. Een prachtig verlaten strand met enkele afdakjes gemaakt van palmbladeren omWeiterlesen
Dag 13 - Chillen
17. April in Sri Lanka ⋅ ⛅ 28 °C
We verlaten vandaag Tangalle.
Het plan is simpel, tijdens de anderhalf uur durende rit naar Mirissa stoppen we bij de leukste strandjes en baaitjes.
Eerste stop 'Blowhole', het tweede grootsteWeiterlesen
Dag 14: walvissen (of niet)
18. April in Sri Lanka ⋅ ☁️ 27 °C
Vandaag stonden er verschillende activiteiten gepland: Mies en Dries gingen snorkelen met walvissen, Frederik en Jules gingen chillen en de rest ging walvissen spotten vanop de boot.
De wekker van deWeiterlesen
Dag 15 - Galle
20. April in Sri Lanka ⋅ 🌩️ 29 °C
Onze laatste dag.
Terwijl iedereen uitslaapt, geniet ik van de apenfamilie die terug in de tuin zit en speelt in de bomen en op het dak. Doordat de fikfakkende (geen idee of dit werkwoordWeiterlesen

ReisenderLeuk om langs deze weg mee te kunnen volgen! Lia heeft het iedere dag over jullie, maar ze stelt het hier heel goed!
43 jaar geleden op goede vrijdag werd geboren, ons eerste kindje !!! Proficiat met je verjaardag, die je waarschijnlijk maar 1 keer in sri Lanka viert 😉 [Oma, mama]
Is Bart jarig vandaag? Dikke proficiat,geniet nog van de laatste uurtjes,👍🥂Carl en Mai [Mai Roes]