• Dag 8 : tuktuk meets elephant

12 april, Sri Lanka ⋅ 🌙 28 °C

Na een deugddoend Engels en Sri Lankaans ontbijt sprongen we weer gezwind de tuktuks in richting Yala. 124km verder.
    Eenmaal we de bergen uit waren, werden de wegen niet alleen vlakker maar ook breder en het landschap weidser. Waardoor we snel veel kilometers aflegden.
    De laatste 40km reden we door een prachtig nationaal park waarbij we wel 3 olifanten op de weg tegen kwamen.
    Hertjes, lievere aapjes, levende en platte varanen passeerden ook de revue.
    Eenmaal terug in de bewoonde wereld stopten we bij een restaurantje. Helaas 'The cock 😜was to town' dus moesten we bij de buren gaan eten! En wat hebben we lekker gegeten waaronder verse krab (voor nog geen 10euro).
    Niet veel later kwamen we aan op ons fantastisch resort. Zwemmen met uitzicht op de zon die ondergaat achter de rijstvelden. Het heeft iets😍!
    Op de patio passeerde plots een slang van 2meter. Maar we werden gerustgesteld. Volgens de medewerkers zit er maar 1 slang🤔 die altijd op bezoek komt. Geloven wie wil. Maar wij niet... Het was wel een ratsnake, dus niet giftig.
    De plons in het zwembad deed vree deugd!
    De mannen hebben op hun zoektocht naar cash geld nog een stuk of 100 vleerhonden kunnen bewonderen.
    En bovendien hebben ze ontdekt dat de straatverlichting s'avonds wordt opgezet door een local die met de fiets passeert en aan elke paal de lichtschakelaar opzet. Uiteraard hebben ze het uitgetest door de verlichting even terug af te zetten. 🤪
    Het avondeten hebben we weer buitenshuis gedaan, waar we genoten van mahi mahi vis, calamares, en tonijn. De asian palm civet (google maar😉) was een leuke afsluiter van de dag. En neen, die lag niet op ons bord maar zat verstopt in de struiken.
    Meer informatie