• Dag 11 - safari#offroad

16 April, Sri Lanka ⋅ ☀️ 31 °C

Vandaag mochten we onze wekker terug zetten voor de tweede safari van de reis. Dit keer trekken we naar een kleiner park. Yala was groter en had prachtige meren, terwijl dit park meer bekend staat voor zijn olifanten.
    Omdat het de vorige dag zo hard geregend had, waren verschillende wegen onberijdbaar. Onze chauffeur probeerde daarom een binnenweg die er eigenijk nog erger aan toe was.en uiteindelijk dood liep omdat andere jeeps er ook vast zaten. Lang verhaal kort, hij heeft zijn beste rijkunsten moeten bovenhalen terwijl wij telkens ons gewicht helemaal rechts of links moesten laten overhellen.
    Na afloop vroeg de chauffeur of hij de filmpjes die we gemaakt hadden, konden doorsturen. Iets zegt ons dat hij zulke toeren niet dagelijks moet uihalen🙃.
    Na afloop reden we door naar Tangalle en passeerden we ontzettend mooie plaatsen.
    Het mag gezegd worden, er ligt veel afval naast de baan en de huizen. Maar tegelijkertijd is de natuur er prachtig.
    We zagen vijvers vol waterlelies waar twee mannen in ronddobberden om er de bloemen te plukken. Toen we er een foto van namen, zwom één van hen prompt naar ons toe om ons gratis een bos bloemen te geven. Uiteraard hebben we hem wel wat roepies toegestopt. Niet veel later hebben we ze aan de eerste Boeddha tempel die we passeerden, geofferd.
    Villa Don Bastian blijkt een bijzonder mooi verblijf te zijn, dat we volledig voor ons zelf hebben.
    Dit is Genieten met de grote G.
    Baca lagi