• Dag 13 - Chillen

17 Nisan, Sri Lanka ⋅ ⛅ 28 °C

We verlaten vandaag Tangalle.
    Het plan is simpel, tijdens de anderhalf uur durende rit naar Mirissa stoppen we bij de leukste strandjes en baaitjes.
    Eerste stop 'Blowhole', het tweede grootste blaasgat met zeewater ter wereld. Helaas pindakaas, die dag was de zee ontzettend kalm (dat ontdekten we natuurlijk pas na de beklimming en het betalen van de inkom) waardoor het hole niet 'blowde'. Zelfs geen metertje ipv de beloofde 30 meter.
    De vele teleurgestelde Sri Lankanen die er ook rondliepen hebben meer foto's van ons (en vooral ons Griet haar rode hoofd) getrokken dan van het blaasgat. We moesten zelfs mee op de selfie.
    Op naar de volgende stop dan maar... Nilwella Beach. Een spierwitte zandbank die een mini eilandje, Blue Beach Island, met het vasteland verbindt. Langs de ene kant had je leuke golven waar het golfbad in Plopsaqua niets tegen is. Langs de andere kant van de zandbank was de zee kalm waardoor je er goed kon snorkelen en echt heel wat kleurrijke vissen kon spotten. Het besluit was dan ook snel genomen....hier bleven we gewoon hangen. We huurden 4 ligbedden voor nog geen 1,5 euro per stuk voor een hele dag. We lagen er in de schaduw van wat bomen, tussen enkele lieve puppy's, op 2 meter van de strandbar waar we ons tegoed deden aan roti's en ginger beer.
    Het was er rustig. Het was er zalig🥰.
    Mies en Dries waren er niet bij. Zij kozen voor watervallen i.p.v. strand.
    Rond half 5 besloten we om ons klein paradijsje te verlaten en door te rijden. Helaas hadden we niet door dat de GPS ons naar een autostrade stuurde. Lang verhaal kort, we hebben een omweg van een kleine twee uur extra gemaakt. 🥴
    Gelukkig is er in het toeristische Mirissa veel keuze en Westers aanbod, om de voetjes onder tafel te steken. Het werden pizza's en pasta's. Gewoon, omdat het kon. 🙃
    Okumaya devam et