Satellite
Show on map
 • Day1

  De albanske alper

  June 30, 2017 in Albania ⋅ ⛅ 27 °C

  Fortæl en person, du rejser til Albanien, og du vil sandsynligvis få stillet et par spørgsmål. "Hvor er Albanien?" "Er det farligt?" "Hvad skal I der ?" Og mest almindelige af alle, "hvorfor?"
  Den lille, ofte misforståede Balkanstat ligger over Adriaterhavet fra Italien, lige over Grækenland. Det bjergrige land er fyldt med uberørte floder og mousserende bjergkilder, travle byer og charmerende byer, og den stenede kyststrækning strækker sig hundreder af kilometer langs både Adriaterhavet og Det Joniske Hav og byder på fantastiske strande, der konkurrerer med de bedre kendte naboer som Grækenland, Italien og Kroatien. Men Albaniens status som et af Europas fattigste lande og dets lidt ternet fortid betyder, at omtale af sit navn er mere tilbøjelig til at fremkalde tanker om optøjer og kommunistiske diktaturer end smukke strande og den livlige cafékultur i Tirana, landets hovedstad.
  Men Albanien ændrer sig. I dag opbygges landet hurtigt af et folk, der er ivrig efter at komme sig fra næsten 50 år af et undertrykkende kommunistisk diktatur og uroen, der fulgte med overgangen til demokrati. Dagens Albanien byder på unge, livlige byer, utroligt smukt naturlandskab og et yderst åbent og venligt folk, der er ivrige efter at vise deres land til en pris, der ikke kan findes andre steder på kontinentet. Endvidere er Albanien et af de få uopdagede paradis i Europa. Men som Kroatien før det, er det kun et spørgsmål om tid, før de turist massern begynder at vælte ind.

  Det er derfor med tårnhøje forventninger at majsen og jeg i dag er startet vores sommerferie i netop Albanien
  Read more