Spacer po Centrum

Dzień pierwszy zaczął się od spokojnego spaceru po Nowym Świecie, następnie wylądowaliśmy w Teatrze Ateneum na sztuce 'Matka' z Agatą Kuleszą w roli głównej. Świetny dzień Czytaj więcej
Łazienki Królewskie

Drugi dzień zaczęliśmy od spaceru w Łazienkach Królewskich. Zdecydowanie pogoda nam dopisała. Tak właśnie wyobrażam sobie w pełni wykorzystane zielone miejsce blisko centrum miasta. Toalety, Czytaj więcej
Pałac w Wilanowie

Bardzo duże wrażenie zrobił na nas Pałac w Wilanowie. Podziwialiśmy różany ogród, który mimo chłodnej aury dalej pozostawał kolorowy. Spacerując po ogrodzie wczuwaliśmy się w rolę Jana Czytaj więcej
Getto Warszawskie

W Warszawie szukaliśmy też śladów historii. Niestety duże wojenne zniszczenia wprowadziły do Centrum dużo futurystycznej zabudowy, co delikatnie zatraca ducha miasta. Mimo wszystko łatwo Czytaj więcej
Hala Koszyki

Planując przyjazd do Warszawy, ostrzyliśmy sobie zęby na Hale Koszyki. Niestety samo miejsce częściowo było objęte remontem, lecz na pewno nie przeszkodziło to w poczuciu fajnego klimatu. Idea Czytaj więcej
Taniec z Gwiazdami

Drugi dzień kończy się dawką ogromnych emocji podczas Tańca z Gwiazdami. Dostaliśmy wspaniałe miejsca, widząc parkiet jak na dłoni. Dodatkowo koło nas mieścił się green room i mogliśmy Czytaj więcej
Praga Północ

Ostatni dzień zaczęliśmy od odwiedzenia Pragi Północ. Złą sławą owiane miejsce rozpalało wyobraźne, lecz okazało się dla nas sporym rozczarowaniem. Kto mieszka we Wrocławiu, ten Czytaj więcej
Powiśle

Warszawskie Powiśle znane jest praktycznie w całej Polsce, lecz niestety niewiele zachowało się z jej robotniczego charakteru. Ale coś się zachowało... Elektrownia Powiśle. Wow! Bez wątpienia Czytaj więcej
Muzeum Neonów

Po chwili shoppingu w Złotych Tarasach, udajemy się do Pałacu Kultury i Nauki. Zaczynamy od Muzeum Neonów, które ma bardzo fajny klimacik, ale też mocno rozczarowuje. Dość drogi bilet (25PLN) Czytaj więcej