Spacer po Centrum
October 4 in Poland ⋅ ⛅ 13 °C
Dzień pierwszy zaczął się od spokojnego spaceru po Nowym Świecie, następnie wylądowaliśmy w Teatrze Ateneum na sztuce 'Matka' z Agatą Kuleszą w roli głównej. Świetny dzieńRead more
Łazienki Królewskie
October 5 in Poland ⋅ ☁️ 11 °C
Drugi dzień zaczęliśmy od spaceru w Łazienkach Królewskich. Zdecydowanie pogoda nam dopisała. Tak właśnie wyobrażam sobie w pełni wykorzystane zielone miejsce blisko centrum miasta. Toalety,Read more
Pałac w Wilanowie
October 5 in Poland ⋅ ☁️ 13 °C
Bardzo duże wrażenie zrobił na nas Pałac w Wilanowie. Podziwialiśmy różany ogród, który mimo chłodnej aury dalej pozostawał kolorowy. Spacerując po ogrodzie wczuwaliśmy się w rolę JanaRead more
Getto Warszawskie
October 5 in Poland ⋅ ☁️ 13 °C
W Warszawie szukaliśmy też śladów historii. Niestety duże wojenne zniszczenia wprowadziły do Centrum dużo futurystycznej zabudowy, co delikatnie zatraca ducha miasta. Mimo wszystko łatwoRead more
Hala Koszyki
October 5 in Poland ⋅ ☁️ 14 °C
Planując przyjazd do Warszawy, ostrzyliśmy sobie zęby na Hale Koszyki. Niestety samo miejsce częściowo było objęte remontem, lecz na pewno nie przeszkodziło to w poczuciu fajnego klimatu. IdeaRead more
Taniec z Gwiazdami
October 5 in Poland ⋅ ⛅ 10 °C
Drugi dzień kończy się dawką ogromnych emocji podczas Tańca z Gwiazdami. Dostaliśmy wspaniałe miejsca, widząc parkiet jak na dłoni. Dodatkowo koło nas mieścił się green room i mogliśmyRead more
Praga Północ
October 6 in Poland ⋅ ☁️ 13 °C
Ostatni dzień zaczęliśmy od odwiedzenia Pragi Północ. Złą sławą owiane miejsce rozpalało wyobraźne, lecz okazało się dla nas sporym rozczarowaniem. Kto mieszka we Wrocławiu, tenRead more
Powiśle
October 6 in Poland ⋅ 🌧 13 °C
Warszawskie Powiśle znane jest praktycznie w całej Polsce, lecz niestety niewiele zachowało się z jej robotniczego charakteru. Ale coś się zachowało... Elektrownia Powiśle. Wow! Bez wątpieniaRead more
Muzeum Neonów
October 6 in Poland ⋅ 🌧 12 °C
Po chwili shoppingu w Złotych Tarasach, udajemy się do Pałacu Kultury i Nauki. Zaczynamy od Muzeum Neonów, które ma bardzo fajny klimacik, ale też mocno rozczarowuje. Dość drogi bilet (25PLN)Read more