• Dag 6: Oudehornstercompagnie - Boijl

2025年10月17日, オランダ ⋅ ☁️ 12 °C

Ik ben vroeg wakker, dus ingepakt als het ontbijt komt. Lekker ontbijt en ik smeer een broodje voor onderweg. Ik loop naar de bushalte, want die weg terug naar Jubbega ga ik niet meer lopen. Het miezert. Als ik uitstap in Jubbega schijnt de zon en om 9.45 uur loop ik terug naar de route. Het is een mooie rustige route en het zonnetje schijnt. Als ik langs een weiland loop trekt de eerste echte regenbui van deze week over me heen. Droge voeten had ik toch al niet meer. Ik loop langs de Tsjonger en steek de taalgrens over bij Sluiszicht. Vanaf nu geen Fries meer maar Stellingerwerfs. Ik loop door een prachtig gebied van It Fryske Gea. En als ik daaruit kom en even pauze hou trekt de volgende bui over. Ik schuil even bij het informatiebord, maar hoe lang moet je wachten. Dan door de Diakonievene ook van It Fryske Gea. Ik herinner me dat ik hier eerder ben geweest en het is weer prachtig. Ik ben het gebied uit en er trekt weer een korte bui over. Ik kwam deze ochtend wat moeilijk in mijn ritme, maar het gaat goed. Ik besluit van de route af te wijken om boodschappen te doen in Olderberkoop. Een mooi dorpje met een kleine supermarkt, het aanbod vegetarisch is afwezig. Ik loop de kortste route naar mijn slaapplek, die sluit na ca 2 km aan op de route van het Friese Woudenpad. Weer kom ik langs een herdenkingsplek voor een jongen die door een ongeluk om het leven is gekomen. Eergisteren Jan Jelle van der Leij, hij werd 21 jaar. Vandaag Lars Wonder, 27 jaar. Beide omgekomen doordat de auto waarin ze zaten tegen een boom reedt in de nacht. Wat een verdriet. De laatste 1,5km vallen me zwaar, er lijkt geen eind aan te komen en morgen moet ik een stuk verder. Niet aan denken, morgen is morgen. Ik kom aan bij de camping en bedenk me dat ik hier van het voorjaar een nachtje heb geslapen in mijn tentje. Dit keer heb ik een trekkershut en ik word zo hartelijk ontvangen, daar word je blij van. Morgen laatste dag.もっと詳しく