• Into the jungle 🐒

May 31–Jun 2 in Indonesia ⋅ ☁️ 30 °C

De lodge in Bukit Lawang ligt aan de voet van de jungle 'Gunung Leuser'. We steken de rivier over via een hangbrug en het is er prachtig groen. Bij de lodge zien we meteen een heleboel aapjes die over het dak van onze kamer rennen. In de avond onweert het flink.

De volgende dag staan we vroeg op om met onze gids de jungle in te trekken. We zien hoe rubber wordt geoogst en komen al snel de Thomas aapjes tegen. En; we hebben geluk! Onze gids krijgt door waar een orang-oetan zit, later zien we ook nog een jonge moeder met een baby 🐒
    In groep 6 had ik een werkstuk gemaakt over de orang-oetan, maar ik moet zeggen dat ik er niet veel meer van heb onthouden 😉

Na een paar uur klauteren reizen we terug naar de lodge over de rivier. Ik denk dat we een leuke attractie waren voor de lokale bevolking, zo dobberend in een autoband. 😂

Smiddags nam de gids ons mee (nadat hij me had gered van een aggressieve aap voor onze kamerdeur) door het stadje. Ik mocht naast hem in de Bajaj (tuk tuk) zitten waardoor hij veel kon vertellen over wat er tegenkwamen. We hebben zelf tempe gemaakt, en gezien hoe tofu wordt gemaakt. We kwamen langs rijstvelden, ontvel-machines en een plek waar ze bruine suiker maken. Hele leuke manier om het dagelijks leven hier te zien!