• Vefsn

June 27, 2022 in Norway ⋅ ⛅ 24 °C

Gisterenavond hebben we nog een heerlijke wandeling gemaakt op en rond de Poolcirkel. Het landschap ziet er vlak uit en is bezaaid met grote keien waar we omheen of overheen moesten lopen. Kleine riviertjes moesten we door die ontstaan waren door smeltende sneeuw en we hebben zelfs een stuk over een sneeuwvlakte moeten lopen. Nu ben ik daar niet zo'n held in want ik denk dan weer; wat zit daar onder?

Na het ontbijt wil ik nog even langs de winkel om een magneetje te kopen voor mijn magnetenbord want een magneet van de Poolcirkel mag natuurlijk niet ontbreken. We zien er nog leuke cadeautjes voor de kleinkinderen en ............. de rendiervachten die er liggen steken me alweer de ogen uit. Altijd heb ik mezelf beloofd dat als ik ooit in Scandinavië kom mezelf zal trakteren op een rendiervacht en waar kan ik mezelf nu beter verwennen dan hier op de Poolcirkel.

We zoeken een mooie grote vacht uit die in mijn stoel past van de camper en met mijn buit onder Frits zijn arm stappen we naar de camper.

We rijden bijna 200 km naar het zuiden. Het is de bedoeling dat we langs de Noorse kust rijden maar de weg die we volgen, de E6, komt bij lange na niet langs de kust. We moeten weer de nodige tunnels door. De Korgfjeldtunnel van 8,6 km is ook deze keer weer donker en smal en druk. Het vergt veel van Frits.
    Het is nogal inspannend rijden en we besluiten om de "kust"weg morgen te laten voor wat hij is en richting Zweden te gaan.

Zie ook @fritsellen youtube.