Vive la France

februar - mars 2022
Na de vele dokters bezoeken en operaties mag Frits weer even op adem komen Les mer

Liste over land

• 219bilder
  • 69liker
  • Plombières-les-Bains

23. februar 2022, Frankrike ⋅ ⛅ 4 °C

Eindelijk is het dan zover. Vanmorgen zijn we vertrokken op zoek naar de zon. Eigenlijk vertrokken we al met de zon maar we wilden toch echt niet thuis blijven. Het zou eens tijd worden na 5 maanden de camper in de stalling te hebben gehad.
    De camper hadden we gisteren al gevuld met kleding enz. De laatste spullen moesten er vandaag nog in en wat waren dat weer veel "laatste" spullen die in de keuken ingeruimd moesten worden. Dan ben je bijna klaar en valt de doos met paneermeel om in een keukenla ....... gggrrrrrr. Dat gaat lekker zo. Gelukkig heb ik mijn stofzuigertje bij de hand en binnen een paar minuten is de boel weer opgeruimd.

We rijden deze keer via Luxemburg maar we zijn net Luik voorbij of we zien dat er iets gebeurd is op de weg. Een ongeluk?? Vanuit de verte zie ik twee auto's schuin op de weg staan en er ligt geloof ik iemand op de grond. Er zit een man geknield bij het slachtoffer. Maar als we dichterbij komen denk ik dat het slachtoffer een hond is want het is een dier. Een hond? Die hond heeft wel vreemde haren. En als we er langzaam langs rijden zie ik dat het een wild zwijn is dat op de weg ligt met een doek half over zich. De man die geknield zit heeft een hand op het dier liggen. Ik denk dat het nog leeft maar zwaar gewond is.
    Vreselijk!!!!!
    In Luxemburg gekomen moeten we natuurlijk even tanken al zijn de prijzen ook hier goed gestegen.

We rijden verder. Metz, Nancy, Épinal naar Plombières-les-Bains waar we blijven slapen. Het is een plekje aan de rand van de best grote plaats.
    We ruimen nog wat spulletjes op en verwarmen onze snert die we thuis al gemaakt hebben en dat smaakt heerlijk.

• Cousance

24. februar 2022, Frankrike ⋅ ☁️ 13 °C

Tegen 10 uur werden de motoren weer gestart en gingen we weer op pad.

Wat is Plombières-les-Bains een mooie stad. Ik denk dat het in het verleden zelfs een rijke stad is geweest te zien aan de grote gebouwen en de vele hotels waarvan er nu heel veel leeg staan. Ik zou denken dat het ooit een kuuroord is geweest. De stad ligt een beetje in een dal in de Vogezen en je kunt hier zeker een hele dag ronddwalen.
    Wij gaan nu niet rond dwalen maar weer verder richting het zuiden via Fougerolles, Vesoul, Besancon, Poligny, Lons-le-Saunier naar Cousance waar we een plekje hebben gevonden aan de rand van het plaatsje en waar we willen blijven slapen.
    We parkeren de camper en gaan eerst op onderzoek uit in het plaatsje. Een klein wandelingetje gaat dat worden want we moeten rustig aan doen met Frits.

Het is weer een enige plaats en ik moet dan ook een paar echte Franse plaatjes schieten.

• La Voulte-sur-Rhône

25. februar 2022, Frankrike ⋅ ☀️ 10 °C

Vandaag weer een mooie rit gemaakt langs de mooi Rhône. Wat een rivier is dat. Steeds weer genieten we er van en dan de zon die schittert in het water. We rijden heel wat kilometers langs de rivier.
    Dan naderen we Lyon. Onze navigatie brengt ons mooi langs het drukke centrum. Ik let vooral op de borden en Frits heeft al zijn aandacht nodig op de weg want het is druk.

We komen vandaag veel campers tegen en bijna allemaal Fransen. De camper-plaatsen waar we willen gaan staan zijn helemaal vol. Pas op de derde plaats krijgen we een plekje. We rijden over deze prachtige brug (morgen eens kijken of ik er zelf een foto van kan maken want bij gebrek heb ik deze van internet geplukt), het plaatsje La Voulte-sur-Rhône in.

We komen bij een mooie CP aan.
    Het is een voor ons nieuwe soort. Hij behoort tot een keten van de Pass Etappe. Als je aan komt rijden moet je eerst via een automaat eenmalig een kaart kopen voor € 5. Daarna moet je geld op die kaart laden om te kunnen overnachten. Je kunt er natuurlijk ook een bepaald bedrag op zetten zodat je je kaart niet steeds meer eerst moet laden. De Pass Etappe is eigenlijk een soort creditcard. Je houdt hem voor een automaat, het geld afgeschreven en de slagboom gaat open. Dat zelfde gebeurt ook weer als je de camperplaats verlaat. Ideaal dus.

Kijk ook op @fritsellen youtube

• Avignon

26. februar 2022, Frankrike ⋅ ☀️ 14 °C

We logeren op de camping "Bagatelle "en die ligt net aan de andere kant van de Rôhne dichtbij de brug. Dus even de brug over en je staat midden in het centrum. Vrienden van ons stonden namelijk daar. Het is altijd weer gezellig om elkaar tegen te komen onderweg. Toen we aankwamen hadden ze de Crémant al koud staan en hebben we heerlijk geborreld.

Later zijn we de stad in gelopen en waar kun je nu beter een hapje eten met goede vrienden dan in Frankrijk? Alle ingrediënten waren aanwezig om er een gezellige avond van te maken incluis nog een afzakkertje bij onze vrienden in de camper.

27. februar 2022, Frankrike ⋅ ⛅ 12 °C

Vandaag ging voor ons de tocht weer verder en namen we afscheid nadat we nog samen een kop koffie bij ons hadden gedronken.

We hoeven vandaag maar 85 km te rijden om bij onze volgende bestemming te komen namelijk het strand van Napoleon.

Hier word ik echt blij van ........

28. februar 2022, Nederland ⋅ ☀️ 11 °C

We leven als God in Frankrijk!!

Ik ga een ochtendwandeling maken langs de zee over het strand en ik heb er van genoten.
    Geef mij maar de zee en je hebt geen kind meer aan me.

In de middag gaan we samen een wandeling maken. Heerlijk!!

Kijk ook op @fritsellen youtube

1. mars 2022, Frankrike ⋅ ☀️ 12 °C

Vanmorgen zijn we 8 km verder gereden naar Port-Saint-Louis-du-Rhône. We staan er op een bijna nieuwe Cp. Er is een gedeelte met een oude CP en een nieuwe CP al is de nieuwe nog niet in gebruik. Het wordt weer een Passe Étapp plaats. De vakken voor de campers zijn al aangelegd en overal staan zuilen zodat strakjes ieder zijn eigen elektriciteit zuiltje naast zijn camper heeft staan.

Wij staan op het oude gedeelte waar je nu nog gratis mag parkeren.
    Hier staan we ook mooi alleen zonder voorzieningen maar we kunnen nog even vooruit.
    Het zonnetje schijnt heerlijk er is alleen een fris windje. Een ideale temperatuur om een wandelingetje te maken naar het plaatsje.

• Saintes-Maries-de-la-Mer

2. mars 2022, Frankrike ⋅ ☁️ 11 °C

Vanmorgen moesten we een kleine 80 km rijden om bij Saintes Maries de la Mer te komen. Eigenlijk was de luchtlijn niet meer dan 20 km denk ik maar we moesten helemaal om de baai heen rijden om hier te komen.

We rijden onze route door de Camargue en zien de rijstvelden die er nog kaal uitzien maar aan de randen van de velden zien we de pluimen nog staan van de vorige oogsten. We zien weilanden vol met zwarte stieren en natuurlijk de bekende witte paarden met de witte vogels die vaak op de ruggen van de paarden zitten.

Dan naderen we onze CP Aire de Camping-Car die midden in het centrum staat van het toeristische plaatsje Saintes Maries de la Mer.

We trekken onze vesten aan en gaan de plaats in. Vandaag is een bewolkte dag en een frisse wind maar het is droog en daar zijn we tevreden mee. Een jas of vest doet wonderen in zo'n geval.

• Saint-Gilles

3. mars 2022, Frankrike ⋅ ⛅ 14 °C

Saint Gilles is een plaats die ligt in de provincie de Gard. De heilige St. Gilles ligt hier begraven en zijn graf is een belangrijk bedevaartsoord voor de pelgrim-gangers op weg naar Santiago de Compostella. Het teken van de route is dan ook afgebeeld op bijna ieder paaltje in de hoofdstraat.
    We boffen. Het is markt vandaag en daar gaan we natuurlijk even kijken.