• Suzana Pibernik
Current
  • Suzana Pibernik

Jug Italije maj 2025

Gremo pogledat kako izgleda škorenj od spodaj. Računamo, da bo ravno prav toplo. Potujemo Emil, Ire in jaz. Read more
  • Last seen 💤
    Today

Sva pri koncu najine poti.

May 2 in Italy ⋅ ☀️ 24 °C

Iz čistega juga sva krenila do taranta in se ustavila v Materi. Ker ni bilo solidnega kampa sva potegnila kar do Tuškejov ob manfredoniji. Tam smo ostali dve noči, obiskali še enkrat monte San angelo, se sončili, večerjali, se družili. Danes smo (emil Ire in jaz) krenili proti domu. Zadnji postanek je v Raveni, da se izognemo gneči na cesti. Tukaj je na veliko veselje najine Ire mivka, na najino jezo pa horde komarjev. Samo še ena noč in potem sneberska 98a.😁Read more

• Taranto južnaško mesto

May 2 in Italy ⋅ ☀️ 22 °C

Mesto, ki so ga zasedli špartanci pred 2400 leti. Precejšnja sprememba od sedaj videnega. Koncept mesta podoben. Ta stoji celo na otoku, ki ga povezujeta dva mosta. Trdnjava je huda. Samo pogledaš jo, pa veš, da se ni za hecat z njo.
    V čem je torej razlika od do sedaj videnih mestec? V tem, da ni kaj dosti turizma. V teh stavbah živijo ljudje, verjetno z najnižjimi dohodki. Zanemarjena pročelja, ograje, zarjaveli podporni stebri, vonj po oprane perilu, vonj po fekalije, pleh muzika, ko nesejo pokojnika v cerkev. Glavna cesta je seveda zaprta. Množica vtisov, ki se mešajo in ti dajo mislit. Kaj pravzaprav hodimo gledat? Cena avtentičnosti vs. Lepote vzdrževanih mest.
    Vse je pomembno. Resnica je taka, ko je
    V vsem lahko najdemo lepoto. Zato jo iščemo dalje.

• Obrnila proti severu

April 30 in Italy ⋅ 🌬 22 °C

Čisto na koncu petke sva prebila dve noči. Mene je povečalo grlo in kašelj. Ja, bil je čas za počitek. Šla sva v mesto, ker je bil prvi maj je bilo na ulicah veliko družin. Zanimivo. Sploh, ker smo navajeni na turiste in penzioniste. V kampu spet tva avtodoma iz Logatca. 😁 itak. Danes se peljeva navzgor po drugi strani. Pogledala sva si galipoli in trenutno sva v Tarantu.Read more

• Kje nastavim, da me pingvinves čas sledi

April 30 in Italy ⋅ 🌬 21 °C

Sva v ortrantu na kavi in sladoledu. Bila v mestu lecce. Pravijo jim južne Firence. Zasluženo. Greva ob morju naprej do najjužnejše točke. Vidim, da se da naštevati Pingvina, da veš čas sledi natančno, kje se gibljemo. Sem iskala in ne najdem.Read more

• Nadaljujemo proti jugu

April 28 in Italy ⋅ ☀️ 20 °C

Se javljam po dveh dneh. Na.polotoku (včasih je bil to otok) gargano se ustavila še v mestecu San Angelo. Must. Na skali mestece s cerkvijo in svetiščem arhangela. Izjemna energija v skali spodaj. Potem sva nadaljevala pot proti Bariju, se ustavila v mestu monopoli. In po njem našla čas San Stefano. Lušten kamp, le da.naju je presenetilo, da imajo popoldansko šesto, ko imajo rampe dol. In imaš, da počakaš.tam sva spet videla nekaj Slovencev, spoznala par iz Nemčije. Ona je tudi coach. Sr nisva mogli nehat pogovarjat. Naslednji dan, torej včeraj sva se šla potepal po okoliških krajih: arbelobelo, locorotonda in ostuni. Sploh zadnje naju je osupnilo. Danes zjutraj sva krenila proti konici pete.Read more

• Raziskovanje polotoka

April 27 in Italy ⋅ ☀️ 13 °C

Noč je bila precej hrupna ker so imeli disko tik ob kampu. Pa sva prej obupala kot oni. Nič hudega. Danes sva šla raziskovat gorske ceste in plaže proti jugu. Naravni park, čudovite plaže z nenavadnimi skalami, polno špilj. Kosila sva v eni domači restavraciji visoko zgoraj. Odlične ceste za kolesarje, ki ljubijo višince. Popoldan sem šla na bazen. Se sončila in plavala. Itak edina🤣.Read more

• Pineto prvo prenočevanje

April 25 in Italy ⋅ 🌧 14 °C

Sva imela plan, da bova šla tokrat bolj počasi. No, včeraj sva naredila 706km. Trikrat sva se ustavila na kavo in pojedla dva sendviča🤣🤣🤣. V kampu, ki sva ga imela v planu so bili prepovedani kužki. Si lahko mislimo?! In to samo v predsezoni. Pa sva nadaljevala še nadaljnjih 150 km do pinete beach kampa. Kamp je bil lušten. Odlično opremljen. Le google ni najdel poti do njega. Sva šla potem po tablah. Kamp ima poleg železniško progo in lepo plažo. Vlaki vozijo tudi ponoči.Read more

• Trip start
    April 25, 2025