• Met de bus naar Monthey

19 de septiembre de 2024, Suiza ⋅ ☀️ 17 °C

Peter voelt zich een stuk beter maar hoest en niest nog vaak. Onze bestemming vandaag is het Manor Shopping Centre. Rugzak, telefoon bij je? En cash voor de bus want het is hier vast een stuk primitiever.
    Wat een gedoe om een kaartje voor de bus te krijgen. We gingen er van uit dat we gewoon een kaartje konden kopen. ,,Nee", zegt de chauffeur, ,,dat had u vantevoren op internet moeten kopen". Gelukkig hebben we een abonnementje bij Odido voor Zwitzerland. In de bus samen met de chauffeur dan een app gedowloadet en we puzzelen in de website van de Zwitserse Bahnhof. Ondertussen flitsen de mooie uitzichten vanaf de Pas de Morgins en Troistorrents ons voorbij.
    Uiteindelijk is het gelukt. Betaald met creditcard, die Peter gelukkig op zak heeft. Maar alleen voor Annelies. Want tegen de tijd dat er nog maar 1 kaartje is gekocht zijn we al in Monthey gearriveerd. Peter is dus illegaal aan het reizen.
    Eerst blijken we bij het verkeerde winkelcentrum te staan maar ze hebben wel koffie. Elke dag het primair startmoment!
    Het grote warenhuis verderop is prachtig, gelijk aan Corte Ingles of de Bijenkorf. We kopen daar een nieuwe Nespresso, want de oude in het appartement functioneert niet meer. We verkennen het Shopping Centre maar houden de hand op de knip.
    Dan komt de bestelling van de buskaartjes weer. Godzijdank staan er 2 controleurs die deze onnozelen helpen. Het lijkt erop dat iedereen gewoon maar in de bus stapt met hopelijk een geldig vervoerbewijs. Je hoeft dat niet te scannen, maar als de controleurs binnenstappen dan ben je de sjaak. als je geen kaartje in je app hebt gekocht.
    Er volgt een prachtige busrit langs Troistorrents. En nu kunnen we wel van de panorama's genieten. Hè hè!