FindPenguins

• 海抜: 海水位
    • オランダPolder Willige-Langerak51°56’39” N  4°53’35” E

De Willige Waard

2020年5月23日, オランダ ⋅ ☁️ 16 °C

Zaterdag Columbus ingepakt en rond vier uur op pad naar Bergambacht om Willem op te halen. Willem stond al popelend te wachten, want de reis liep een beetje uit door een file bij Utrecht. Tel daarbij op dat Columbus niet een van de snelste is 😉.
    Spullen ingepakt en op pad naar onze eerste camperplek: de Willige Waard. Een prachtige plek om te staan, midden in de polder.

Happy Campers

旅行者Ziet er idd heerlijk uit ❤️ Voor de 24ste wordt er helaas veel regen voorspeld, dus wij gaan huiswaarts

2020/05/24返信する

Jammer hoor! Hopelijk volgend weekend stralend mooi weer! [Lineke]

2020/05/24返信する

• 日2
    • 2020年5月24日日曜日 17:00
    • ☁️ 13 °C

Terug in Borne

2020年5月24日, オランダ ⋅ ☁️ 13 °C

Na een niet zo geweldige eerste nacht, zijn we na een uitgebreid ontbijt vertrokken naar Bergambacht. Wel 7,5 km van onze camperplek😬. Daar hebben we nog wat aanpassingen gedaan en rond half 12 vertrokken we naar de Vrijbuiter in Gouda die om 12 uur open ging.
    Rond half twee hadden we de buit binnen, waaronder twee heerlijke camping stoelen. Laat de zon maar komen.
    Na een uurtje rijden sloegen we een mooi weggetje in om te lunchen. Het ultieme campergevoel!❤️
    De bedoeling was om in Holten de tweede nacht door te brengen, maar uiteindelijk hebben we besloten om naar Borne te rijden. Morgen moet Willem weer naar huis en ik moet werken, dus het was mooi zo.
    Volgend weekend gaan we in de herhaling met Hetty en Nico😀

• 日9
    • 2020年5月31日日曜日
    • ☁️ 16 °C
    • 海抜: 51 m
    • ドイツLevern52°22’2” N  8°26’17” E

Camperplaats Höllenmuhle

2020年5月31日, ドイツ ⋅ ☁️ 16 °C

Eerste Pinksterdag, half negen, op pad naar Höllenmuhle waar Hetty en Nico al op ons zitten te wachten.
    Zoals beloofd mocht Hetty onze Columbus parkeren op de plek. Nog even het oude vertrouwde Bessie gevoel😉
    ‘s Middags de mooie thema tuinen bezocht en voor de eerste keer sinds de Corona een terrasje gepakt👏👏.
    Weer op de camperplek het goede camperleven doorgezet met een aperolletje (of twee).
    Hetty en Nico hadden de BBQ bij zich (as always), dus lekker gebarbecued😋
    Vandaag het echte campergevoel mogen beleven, samen met onze beste vrienden❤️. Een geweldige dag!

Happy Campers

旅行者Dat is lief gezegd 🥰 Het was inderdaad ook een heerlijk relaxte dag #HappyCampers

• 日10
    • 2020年6月1日月曜日
    • オランダBorne52°18’18” N  6°44’37” E

We hebben het te pakken!

2020年6月1日, オランダ ⋅ ☀️ 19 °C

En wat hebben we te pakken? HET campergevoel! Het was een superleuk weekend (natuurlijk ook omdat we samen met Hetty en Nico waren) en het smaakt naar meer🥰
    Vandaag: lekker in het zonnetje met verse broodjes ontbeten, beetje geluierd, geluncht, opgeruimd en vertrokken naar Schloss Hünneveld. Natuurlijk ook een terrasje gepikt, en Lineke een stukje taart van Hetty😜
    Daarna gingen we ieder onze eigen (terug)weg. Het eerste stuk hebben we over idyllische landweggetjes gereden en zo kwamen we een prachtig meer tegen.
    Camper neergezet., Stoeltjes gepakt en nog even heerlijk gerelaxt aan de oever van het meer. Daarna toch maar de snelweg gepakt en om vijf uur waren we thuis in Borne.
    Wij hebben genoten van het weekend! ❤️

Happy Campers

旅行者Wij ook❣️ Zeker een keer voor herhaling vatbaar!

旅行者Mooi 😍

• 2020年6月14日日曜日
    • ☁️ 22 °C

Klussen

2020年6月14日, オランダ ⋅ ☁️ 22 °C

Dit weekend niet onderweg, maar wel geklust. Columbus krijgt een totale make-over. Wat een werk! Maar we schieten mooi op.
    Alles staat in de grondverf en de helft zelfs twee keer 😅
    Volgend weekend opnieuw een klusweekend.もっと詳しく

旅行者Wat een werk 💪🏼 Ziet er goed uit 👍🏼

• 海抜: 9 m
    • オランダGouverneursche Polder51°53’50” N  5°36’19” E

Schelluinen

2020年6月27日, オランダ ⋅ ☁️ 24 °C

Om ongeveer 18.00uur vertrokken we uit Bergambacht naar de camperplaats in Schelluinen. Een beetje via een omleiding die achteraf niet nodig was. Het was nog even genieten van een zonnetje met een glaasje rose. Daarna binnen een maaltijd salade gegeten, nog even gekletst en rond half elf ging het licht uit.もっと詳しく

旅行者Mooie plek 🚐💨

• 海抜: 8 m
    • オランダGouverneursche Polder51°53’50” N  5°36’20” E

Camperplaats Veerdam, Druten

2020年6月28日, オランダ ⋅ ☁️ 18 °C

De honden vonden om zeven uur dat het tijd was om op te staan. Zoals altijd liet Willem de honden uit. Net bij de camper besloot Chewie dat het uitlaat rondje niet lang genoeg was en nam de benen. Willem erachter aan en na een paar minuten liep hij weer aan de lijn😅
    Rond half 11 vertrokken we naar het arboretum in Heesch..
    Nadat we half Den Bosch door hadden gecrosst kregen we door dat we de optie snelwegen vermijden hadden geselecteerd. Een maal hersteld kwamen we bij het Arboretum in Heesch. Een prachtig gebied waar we lekker hebben geluncht en gewandeld met de hondjes. Daarna op weg naar de volgende camperplaats. Uiteindelijk zijn we beland op de camperplaats Veerdam in Druten. Ee mooie plek aan de Waal. Echt een geweldig uitzicht.

• 日38
    • 2020年6月29日月曜日
    • ☁️ 18 °C

En weer terug in Borne

2020年6月29日, オランダ ⋅ ☁️ 18 °C

Gisteravond nog een mooie zonsondergang gezien en vanochtend uit mijn raampje boven een zonsopkomst. Een voordeel als je slecht geslapen hebt en voor dag en dauw weer wakker wordt.
    We moesten voor 10 uur al weer van de plaats af zijn. Al met al was dit geen plek om terug te komen. Douchen en toiletten waren bij het restaurant op de boot, afwassen kon niet en je kon ook niet storten.
    Op de terug weg naar huis zijn we nog even langs camperoase in Elst gereden voor een fluitketel en een handig inklapbaar opstapje (oa makkelijk voor het inklappen van de luifel. Daarna geluncht op een parkeerplaats bij een wandel gebied. Willem zorgde dit keer voor de lunch en wel een lekker gebakken eitje. Na het uitlaten van de honden zijn we richting Borne gereden en om 15.00 waren we thuis. Moe maar voldaan 😅

• 日51
    • 2020年7月12日日曜日
    • ☀️ 20 °C

Schloss Raesfeld/Rhede

2020年7月12日, オランダ ⋅ ☀️ 20 °C

‘s Ochtends 10.15 vertrokken we naar Raesfeld. Daar is een mooie camperplek en rond het kasteel schijnt het erg mooi te zijn.
    Helaas was de camperplek bezet. Er is gelukkig wel een grote parkeerplaats, dus we hebben wel lekker gewandeld en het kasteel bekeken. Na de lunch (heerlijk om alles bij de hand te hebben!) weer verder
    naar Rhede. Dat schijnt een leuk plaatsje te zijn en de camperplek (voor 3,- per 24uur!) ligt op loopafstand.
    Perfecte plaats en inderdaad een leuk stadje. Veel terrasjes waar we dan ook lekker een biertje hebben gedronken. Willem bestelde nóg een biertje en oeps... ik kreeg er ook nog eentje. Nou ja, bijna helemaal opgedronken 😉
    Terug op de plek hebben we de bbq tevoorschijn gehaald. Twee wegwerp bbq’s, want tja.... als je wel een bbq van thuis meeneemt maar het rooster thuis laat liggen 😬 Tot laat konden we nog lekker van het avondzonnetje genieten. Heerlijke dag gehad!

Happy Campers

旅行者Hier wil ik nog een keer een drankje doen 🥂😍

Columbus on the road

Columbus on the roadWij ook!!😀

Happy Campers

旅行者Heerlijk, jullie hadden er ook mooi weer bij ☀️

• 日52
    • 2020年7月13日月曜日
    • ☀️ 20 °C

Kalkar

2020年7月13日, オランダ ⋅ ☀️ 20 °C

Na een lekker ontbijt met verse broodjes (bakker om de hoek😀), zijn we nog even het stadje ingelopen. De zon scheen volop en de zonnebrand was op.
    Rond half 1 vertrokken we naar de volgende bestemming: Kalkar.
    Prachtige camperplek, zonder toilet en douche, maar heerlijk rustig (toen we aankwamen) Wij stonden met drie campers op het achterste veld waar zéker 10 campers konden staan.
    Na de lunch even de afwas gedaan en opeens begin de pomp te sputteren. Oeps,watertank leeg 😱
    Normaal niet zo erg, maar als je dan op een plek staat waar wel water is maar geen slang en je heb ook niks bij je, wordt het een probleem. Gelukkig hadden we nog flessen water bij ons. Genoeg bleek achteraf.
    ‘s avond weer gebarbecued en ons best wel geërgerd aan het geluid van de hooibouwende boeren. Man man man...wát een kabaal!
    Eindelijk werd het rond de klok van 10 rustig en hebben we nog een spelletje yatzee gedaan.

Willem de Bruijn

旅行者De hondjes zijn zó moe, zelfs een broodje interesseert ze niet.

Columbus on the road

Columbus on the road😁of gewoon goed opgevoed

• 日53
    • 2020年7月14日火曜日
    • ☁️ 17 °C

Obelink, Winterswijk

2020年7月14日, オランダ ⋅ ☁️ 17 °C

Obelink in vakantie tijd, wat een ramp. En dat stond de P plaats niet eens helemaal vol. Wát een mensen, vreselijk.
    Maaaaar..... we zijn wel super geslaagd.
    We hebben een soort van kofferkookset gekocht, wij noemen het een happycamperkookset, een bbq en een grotere campingtafel.
    Eenmaal in Borne zijn we nog even aan het klussen gegaan. De stoelen en tafel kunnen we nu makkelijk vanuit de buitenkant onder het bed schuiven. En het leuke is, je ziet er niks van 😉. Zie de foto’s.

旅行者Oef, Nice 😍

Columbus on the road

Columbus on the roadNu nog zit kussens 😅

旅行者💝

• 日85
    • 2020年8月15日土曜日
    • ⛅ 24 °C
    • 海抜: 26 m
    • オランダPaasheuvel52°19’42” N  5°49’16” E

Veluwschkarakter

2020年8月15日, オランダ ⋅ ⛅ 24 °C

Gisteren Willem om 19.15 opgepikt bij station Apeldoorn. Het was maar 1 min lopen naar de camper, maar hij was door en doornat toen hij instapte. Het water kwam met bakken de lucht uit en het onweerde een beetje.
    Rond 20.00 kwamen we aan op de camperplek. Wijntje gedronken, maaltijd salade gegeten en toen onze bedden opgezocht. Helaas had het in de camper ook ‘geregend’ en waren onze bedden niet droog gebleven. We waren allebei keikapot, en hebben ondanks alles goed geslapen.

‘S ochtends kwamen we tot de ontdekking dat de Omnia nog thuis lag. Zucht... Hier moeten we nog iets op verzinnen, want we hebben bijna geen gewoon brood bij ons.

Camperplek is prima, lekker ruim en drinkwater tappunt bij elke camperplek.
    - 15,- camper, 2 pers, stroom, water, WiFi
    - toeristenbelasting 1,10 pp, per nacht
    - hond: 2,50per hond per dag

旅行者Gelukkig kunnen jullie nog lachen 😉 Alles zal wel snel weer drogen 😘

Columbus on the road

Columbus on the roadTis al droog, bloed heet hier! ☀️🔥

旅行者File een bloed heet in de camper 🔥 Airco is meer veredelde waaier 😳

Columbus on the road

Columbus on the roadAi! Not funny!

• 日86
    • 2020年8月16日日曜日
    • ☀️ 26 °C

Relaxdag

2020年8月16日, オランダ ⋅ ☀️ 26 °C

Een heerlijke relaxdag gehad. ‘s Middags het dorpje ingelopen (zoooo warm!) en een lekkere ijskoffie gedronken bij het pannenkoekenhuis. We durfden het aan om, ondanks de slechte weersvoorspelling) toch te reserveren voor het avondeten. De pannenkoek en het dessert smaakten heerlijk!
    Onderweg naar de camper begon de lucht flink te betrekken en aangekomen op de camping begon het ook te onweren. Kort daarna brak het los. Even heftig, maar rond 10 uur was het weer rustig 😅

Nico Hesselink

旅行者Zwaar leven hebben we hè

Columbus on the road

Columbus on the road😂😂😂, nou en of

Happy Campers

旅行者Dat toetje ziet er wel heel lekker uit 😋

Columbus on the road

Columbus on the roadDat was het ook 😋

• 日87
    • 2020年8月17日月曜日
    • 🌧 22 °C

En weer op huus an

2020年8月17日, オランダ ⋅ 🌧 22 °C

Vanochtend eerst heel rustig opgestart (na een goede nacht) en rond 11 uur vertrokken. Al heel snel zagen we een P plaats waar een mooi heide gebied aan grenst. Lekker even gewandeld, broodjes gekocht bij een bakker en op de P plaats tegenover kasteel cannenburch geluncht. Natuurlijk hebben we ook een rondje kasteel gedaan. Om 15.30 waren we thuis en om 16.00 konden we weer in de relaxstand.もっと詳しく

旅行者Mooi 🤩

旅行者🥰😘

• 日100
    • 2020年8月30日日曜日
    • 海抜: 152 m
    • ドイツOlewig49°44’19” N  6°39’32” E

Nells Weingarten in Trier

2020年8月30日, ドイツ ⋅ ⛅ 18 °C

Alles ingepakt, fietsen achterop, honden in de gordels en rond 10 uur zouden we vertrekken. Helaas, het acculampje bleef branden. Gelukkig hebben we een hulplijn 😉 Met dank aan Nico konden uiteindelijk iets over 11 vertrekken. Er bleek trouwens niets aan de hand te zijn 😅 Voor we de straat uitreden was het lampje al uit.
    Verder liep de reis voorspoedig en rond vijf uur reden we Trier binnen. De eerste camperplek (waar 100 campers konden staan!) was vol. We hadden nog een leuke gezien, waar volgens park4night 10 campers konden staan. We hadden verwacht dat deze ook vol zou zijn, maar gelukkig hadden ze nog een plekje (en wát voor plekje😍).
    Simpel gekookt (groente, rijst, saus en eieren)
    Na het eten hebben we nog een stuk gewandeld. We zouden naar de moezel lopen, maar het werd zó donker (en we waren moe, en het was best ver😉), dus zijn we maar terug gelopen.
    Iets na tienen hebben onze bedden opgezocht.

Mooie plek, maar er waren ook hele kleine plekken. Geen sanitair, geen stortplek, wel stroom (als je de juiste stekker hebt)
    Kosten: 13,-

旅行者Ziet er heel mooi uit, beter dan de camperplek van 100 Campers gok ik 😉

2020/08/31返信する
    Columbus on the road

Columbus on the roadKlopt😉 Daar zijn we nog langsgelopen, waren leuke plekjes bij, ook heel veel vreselijke plekken, maar lang niet zo mooi als ons plekje❤️

• 日101
    • 2020年8月31日月曜日
    • 🌧 15 °C
    • 海抜: 309 m
    • フランスÉpinal48°11’7” N  6°26’43” E

Epinal

2020年8月31日, フランス ⋅ 🌧 15 °C

Erg slechte nacht gehad (Lineke)
    Voor negen uur naar een parkeerplaats in Trier gereden om daar nog rond te kijken. Flinke wandeling langs de Moezel gemaakt. Iets na tienen gingen we weer op pad naar onze volgende camperplek. Na de lunch besloten we om niet zo ver meer te rijden. De energie was helemaal op. We kwamen uit op een camperplaats langs de Moezel. Eigenlijk meer een P plaats, maar okay voor 1 nacht. Het tegenoverliggende restaurant was dicht, maar er was nog een Chinees restaurant op 10 min loopafstand. ‘s Middags ook nog even met de fietsen weg geweest om een slot te kopen voor de fietsen. Die hebben we thuis laten liggen 😬
    Voor tienen zijn we ons bed al in gedoken. Dit keer Willem boven en ik in het vaste bed. Kijken of dit beter gaat

Betalen in restaurant, was savonds gesloten. Wel stroom. Kosten 8,-.

Happy Campers

旅行者Wat vervelend om te horen dat je niet lekker hebt kunnen slapen 😔 Hopelijk veranderd dat snel! Idd je energie verdelen en minder lang rijden... 🚐💨

2020/09/01返信する

Wauw ziet er lekker uit [Mama]

Lekker allemaal. Ik krijg er honger van.😂 [Mama]

• 日102
    • 2020年9月1日火曜日
    • 海抜: 214 m
    • フランスCromary47°21’26” N  6°4’52” E

Camping Verte Rive

2020年9月1日, フランス ⋅ ☀️ 19 °C

Vandaag van Epinal naar Cromary (in de buurt van Besancon) gereden. Het begon bewolkt maar nu zitten we in een heerlijk zonnetje op @campingverterive
    . Leuke ontvangst van een aardige Nederlands sprekende eigenaar, we mochten zelfs ons eigen plekje uitzoeken en.... de hondjes zijn welkom zonder extra kosten. Wat een heerlijke plek! Met de hondjes nog een flinke wandeling tussen de velden gemaakt en nu in de relaxmode.
    We hoorden van de eigenaar dat op de camperplaats tegenover de camping, om 19.00 een foodtruck zou komen met panini. Omdat we toch in de relax modes stonden besloten om daar eten te halen ipv te koken.

Perfecte camping. Stroom en honden gratis. Sanitair voldoende. 16,- voor de camping, 8,- voor de tegenoverliggende camperplek. Water gratis, lozen kan, maar niet met onze camper.

0いいね

• 日103
    • 2020年9月2日水曜日
    • 海抜: 214 m
    • フランスCromary47°21’26” N  6°4’52” E

Pechdag

2020年9月2日, フランス ⋅ ☀️ 19 °C

Dat was een spannende middag! Columbus schakelde bijna niet van vijf naar vier (andersom geen probleem), dus toch de anwb maar gebeld. We dachten dat er een geel autootje de camping op zou rijden, maar in plaats daarvan kwam er een sleepwagen de camping op rijden. Om een lang verhaal kort te maken, in de versnellingsbak zat iets los, dat hebben ze bij de garage vast gedraaid en rond vier uur konden we gelukkig weer met de camper naar de camping😅もっと詳しく

• 日104
    • 2020年9月3日木曜日 14:23
    • ☀️ 23 °C
    • 海抜: 250 m
    • フランスPalise47°21’35” N  6°5’48” E

Nog een dagje camping

2020年9月3日, フランス ⋅ ☀️ 23 °C

Na de gekkigheid van gisteren waren we echt toe aan een relax dag. Na een heerlijk Frans ontbijt gingen we gelijk in de relaxstand. Rond het middaguur hebben we een eind met de honden gelopen en daarna geluncht.. ‘s Midddags heeft Willem de fietsen van de camper gepakt en hebben we anderhalf uur gefietst. Was pittig, maar te doen. Was lekker! Wat ook lekker was, was de lasagne, gemaakt in de Omnia. Perfect gelukt. Bijna een uur op een lage stand. Als cadeautje kregen we nog een mooie zonsondergang te zien 😍もっと詳しく

Happy Campers

旅行者Kijk en DAT noemen ze vakantie 😉 Hou die slow modus maar mooi vast en geniet 😘

2020/09/03返信する
    Columbus on the road

Columbus on the roadGaan we doen 😃😘

2020/09/03返信する

• 日105
    • 2020年9月4日金曜日
    • ☀️ 23 °C
    • 海抜: 305 m
    • フランスArbois46°54’14” N  5°47’7” E

Camping Les Vignes- Arbois

2020年9月4日, フランス ⋅ ☀️ 23 °C

Half 10 vertrokken we nadat we gedag hadden gezegd van Jan en Heidi (eigenaren camping) Helaas konden we niet storten omdat wij een ouderwetse afvoer hebben en de camping een provisorische stortplaats. We zijn toen naar een campinghoudster in Besaçon gereden en daar alles geloosd. Onderweg kwamen we een grote super tegen waar we ook konden tanken, dus gelijk maar alles geregeld. En..... ik (Lineke ) heb crocs gekocht😁, bij gebrek aan makkelijke instap slippers.
    Verder op pad, richting het zuiden. Tegen lunchtijd even van de grote weg om een mooi plekje te zoeken. We hadden geluk, nog geen vijf minuten later zagen we een mooi plekje tussen de wijnvelden. Daar ontdekte Willem een camperplaats, dichtbij een mooie waterval, op ongeveer 10km van waar we stonden. Helaas was deze plek vol. Willem dacht bij de receptie binnen te stappen, maar dat was een woonhuis en die mevrouw was not amused (op z’n Frans 😂)
    Omdat het dorpje er supergezellig uit zag en de watervallen ook dichtbij waren, zijn we dan toch maar op een grotere camping gaan staan. Niet echt slecht, maar eigenlijk geen plek waar we in de eerst instantie voor zouden kiezen.
    ‘s Avonds een poging ondernomen om zonder aanmaakblokjes de bbq aan te krijgen. Met de handgel (80% alcohol) leek het even te lukken, maar helaas....
    Acht, in de koekenpan smaakte het ook prima😜

18,-
    Inclusief stroom, honden gratis.
    Sanitair niet geweldig. Watertappunten bij de tent plekken. Storten alleen grijs water.

Heb alle film en foto 's bekeken. Mooi!!!!Nieuwe loopschoenen ?😁 [Mama]

2020/09/08返信する
    Columbus on the road

Columbus on the roadHahaha, mooi hè?

2020/09/08返信する

• 日106
    • 2020年9月5日土曜日
    • ☀️ 24 °C
    • 海抜: 306 m
    • フランスArbois46°54’14” N  5°47’6” E

Dagje Arbois

2020年9月5日, フランス ⋅ ☀️ 24 °C

Een leuk dorpje in de Jura, waar Louis Pasteur jaren heeft gewoond. Een beetje uit de drukte vinden we een leuk restaurantje waar we lekker hebben geluncht. . Na heel wat kilometers in de benen en zweetdruppels op de rug, zijn we moe maar voldaan weer op de camping. Het was een lekker dagje.

20,- incl allea

• 海抜: 306 m
    • フランスArbois46°54’14” N  5°47’6” E

Cascade des Tufs

2020年9月6日, フランス ⋅ ⛅ 18 °C

Vandaag zijn we naar de watervallen gefietst. Gelukkig was het minder warm dan gisteren en konden de hondjes in de camper blijven.
    Tijdens het schrijven van dit stukje staat Wiillem bij een foodtruck op de camping. Het wordt een verassing wat we gaan eten 😅
    Morgen ligt het in de planning om naar Mulhouse te gaan. Heel voorzichtig weer een stukje richting huis.
    Inmiddels is Willem terug en hebben we een hamburger met patat gegeten. Was 😋

• 日108
    • 2020年9月7日月曜日
    • ☀️ 21 °C
    • 海抜: 222 m
    • ドイツZweibrücken49°15’15” N  7°22’37” E

Mulhouse

2020年9月7日, ドイツ ⋅ ☀️ 21 °C

Vandaag mooi op tijd vertrokken en rond drie uur kwamen we, geheel volgens plan 😜, aan in Mulhouse. Mooie camping met ruime plekken en goed sanitair. Einde middag zijn we naar het centrum gelopen, waar we een lekker terrasje hebben gepakt. De eerste van onze vakantie. Onderweg kwamen we bijzondere graffiti tegen.
    Als avondeten hebben we een soort van lasagne gegeten in de omnia.

Prijs: 31,- incl 2 chocolade broodjes en 3 croissantjes

• 海抜: 222 m
    • ドイツZweibrücken49°15’15” N  7°22’37” E

Camperplaats in Zweibrucken.

2020年9月8日, ドイツ ⋅ ☀️ 21 °C

De dag begon niet zo goed. Geheel volgens plan vertrokken we om 10 uur van de camping. Nog eerst geloosd, wat toch een dingetje blijft. Vanaf de camping linksaf en onder het viaduct door. Het zag er krap uit, maar we dachten dat het wel kon. De dakkoffer was het er niet mee eens en het was dus: dag-koffer. Gelukkig verder geen schade.
    Was nog een heel gedoe om op zo’n drukke weg achteruit te rijden en te keren. We zijn maar terug gereden naar de camping. Daar heeft Willem met veel moeite het deksel van de dakkoffer gehaald. Hij was even behoorlijk van slag.
    Rond een uur of vier kwamen we op de camperplaats in Zweibrücken. Onderweg nog boodschappen gehaald (incl aanmaakblokjes) en getankt.
    Na veel vijven en zessen eindelijk ingecheckt bij de camperplaats.
    Uiteindelijk moesten we ook nog €50,- borg betalen voor de sleutel van het sanitair, dus hups.... de stad in. Daarna hadden we wel een biertje verdiend 😉
    ‘s Avonds gebarbecued, gedobbeld en op tijd naar bed.

Prijs: 14,-, excl stroom 60cent per KWh , incl (geweldig) sanitair

旅行者Koekenbakker 🤦🏼‍♀️😜