• Dag 3: Champex-Lac - Le Châble

18 Ogos, Switzerland ⋅ ⛅ 17 °C

Vandaag stond er een ‘iets rustigere’ dag op de planning. We hadden opnieuw +/- 15km te doen. Belangrijk detail: we hadden slechts +/- 300 hoogtemeters te doen, een pak aangenamer dan de wandeling van gisteren. We konden ‘s ochtend dan ook de tijd nemen voor een kort bezoek aan het meer van Champex-Lac.

Omstreeks 9u45 begonnen we officieel aan onze volgende ‘Etappe’ richting Le Châble, gelegen beneden het bekende skigebied Verbier en deel uitmakend van het bekende skigebied ‘Les 4 Vallais’.

De wandeling verliep vandaag vlot zoals verwacht en gepland. We passeerden onderweg nog enkele pittoreske dorpjes zoals Soulalex en Sembrancher. Koetjes, geitjes, salamanders en katjes waren vandaag ook te spotten langs onze wandelroute.

Rond 14u30 kwamen we opnieuw heelhuids aan op onze bestemming, Le Châble. We huren hier een kamer van een Airbnb waarbij we de douche en keuken delen met de eigenares van het appartement (Violette) en haar zoontje (Milo) en hondje (Crispy). In het begin even wat omgemakkelijk, maar we vinden er geleidelijk aan onze weg. Hondje Crispy was alvast fan van onze zweetgeur en begroette ons zéér hartelijk.

In de namiddag nog even langs de winkel voor het avondeten: deze avond koken we voor onszelf. Daarna zetten we ons op een lokaal terrasje om onze benen te laten rusten.

Morgen staat er een korte maar krachtige wandeling naar onze eerste ‘Cabane’ op het programma, de Cabane de Louvie. +/- 700 meter stijgen op 4 kilometer. Het zou kunnen dat we daar (en mogelijk ook in onze volgende bestemming de Cabane de Prafleuri) geen bereik en/of wifi hebben. Mogelijk dus even afwachten op een volgende blog. Indien toch mogelijk houden we jullie zeker op de hoogte!

PS: Voor de geïnteresseerden een overzicht van onze route tot op heden in de foto’s toegevoegd!
    Baca lagi