Vyrážíme 🥾🥾
28 juni, Frankrike ⋅ ☀️ 26 °C
Obdivování letištní dlažby v Londýně 😃
Irun
28 juni, Spanien ⋅ ☀️ 28 °C
Začátek Camino del norte !!!
Prvních 6 kilometrů 🥾 Už jen 994 😁
1.den / Irun -> San Sebastian
29 juni, Spanien ⋅ ☀️ 27 °C
28.4km
Vražedný, ale krásný ranní výšlap s luxusními výhledy na atlantický oceán 😍🌊 A procházkou po rozpáleném městě 🔥🥵
Spaní s výhledem na hotel s bazénem 🤣
Den 2. / San Sebastian -> Zarautz
30 juni, Spanien ⋅ ☀️ 26 °C
20 km
Další úmorný den, který nám zlepšila zastávka v poutnickém baru u pana Auberta vybudovaném před necelými dvěmi lety mezinárodní poutnickou komunitou, mimo jiné i Čechy zeLäs mer
3. Den / Zarautz -> Deba
1 juli, Spanien ⋅ ☀️ 28 °C
25km
Jako čekal jsem, že to nebude jen tak nějaká procházka, ale TY VOLE! Je to vážně hroznej záhul, obzvláště pro začátečnici... 😅 Kristýna už trpí a já to čekám každýmLäs mer
Den 4. / Deba -> Ziortza
2 juli, Spanien ⋅ ☁️ 21 °C
Prvních víc jak 100km za námi 💪😁
Dnes 33km v nejtěžší etapě za příjemného deštivého osvěžení 🌧️
Já už byl tak vyřízený až jsem si spletl sekačku s chvalozpěvyLäs mer
Den 5. / Ziortza -> San Kristobal
3 juli, Spanien ⋅ ⛅ 22 °C
29km
Počasí nám dnes přálo, dopoledne pod mrakem bez větru takže se šlo zatím nejlíp za celou dobu.
Oba jsme se cítili víc než dobře jen udržet Kristýnu nakrmenou byl trochu problém.Läs mer
6. Den / San Kristobal -> Dračí Kámen
4 juli, Spanien ⋅ ☀️ 22 °C
20km
Dnes velmi pohodový den s překvapením na konci, ve formě spaní na Dračím Kameni, seriálové lokace ze HRY O TRŮNY 🤩
Vyškrábat se do trůního sálu nám dalo zabrat, ale ta nádhera za to stojí 🤗
7. Den / Bilbao -> Pobeña
5 juli, Spanien ⋅ ☀️ 25 °C
31 km
Ráno jsme si počkali na východ slunce na Dračím Kameni a poté se autobusem přesunuli do Bilbaa zpět na CdN trasu. Rychle jsme posnídali a pak si to zamířili směr Portugalete kde seLäs mer
8. Den / Pobeña -> Rioseco
6 juli, Spanien ⋅ ☁️ 23 °C
33,4km
Dnes nádherná ranní procházka po pobřeží, odpolední návštěva baziliky v nedalekém městě a večerním seznámením s Karen 🇫🇷.
Krize s místem na spaní, albergue užLäs mer
9. Den / Rioseco -> Laredo
7 juli, Spanien ⋅ ☁️ 20 °C
18km
Včera jsme zabejčili tak si dnes potřebujeme trochu orazit. 😅
Celý den střídavě prší , chůze po kluzkých kamenech v sandálech byla náročná. Přesto jsme si užívali krásnéLäs mer
10. Den / Laredo -> Güemes
8 juli, Spanien ⋅ ☀️ 22 °C
31 km
Dnešek jsme začali krásnou procházkou po pláži a projížďkou lodí asi 300m širokým průplavem do města Santoňa, kde jsme posnídali naší oblíbenou tortillu s kávou a hned potéLäs mer
11. den / Güemes -> Mompia
9 juli, Spanien ⋅ ☀️ 23 °C
27km + 5km lodí
Po společné snídani s dalšími 50ti poutníky jsme vyrazili směrem na Santander do kterého jsme dopravili lodí. Snažili jsme se co nejrychleji zmizet z centra a co pokudLäs mer
12. Den / Mompía -> Caborrerondo
10 juli, Spanien ⋅ ☀️ 26 °C
36,5km
Dnešek jsme začali už hodně brzy a vyšli něco kolem půl šesté ráno abychom stihli ujít co nejvíce km v relativním chladnu (16°C)
K tomu se nám ještě nedařilo pořádněLäs mer
13.Den / Caborrerondo -> San Vicente
11 juli, Spanien ⋅ ☀️ 21 °C
29 km
Ráno jsme se všemi posnídali, rozloučili se s majitelkou Giulií 🇮🇹🤌 a dobrovolnicí Giadou 🇮🇹🤌 v hřejivém objetí 😃 viz foto.
S Kiki jsme se rozhodli jít každýLäs mer
14. Den / San Vicente -> Pendueles
12 juli, Spanien ⋅ ☁️ 19 °C
29km
Po deštivé noci jsme vstali ještě před rozbřeskem a vyšli bez rozcvičky, čištění zubů a snídaně která byla u 2km vzdáleném kostelu s pítkem kde jsme vše náležitě dohnaliLäs mer
15. Den / Pendueles -> La Pesa
13 juli, Spanien ⋅ ☁️ 16 °C
37,5km
Dnes jsme potkali národnost naší republice nejbližší.. Maju z Polska takže konečně BOBER 😃🦫 Hezky jsme si anglicko/česko/polsky pokecali, ale jinak už se celý den nic mocLäs mer
16. Den / La Pesa -> Bárzana
14 juli, Spanien ⋅ ⛅ 23 °C
41km
Dnes jsem se po deseti km rozhodl, že Kristýnu úplně zničím a přidám jí dalších 30km abychom se mohli po noci strávené venku odsmradit jelikož se objevilo místo u celkemLäs mer
17.Den / Bárzana -> Vega de Sariego
15 juli, Spanien ⋅ 🌙 14 °C
500km za námi !!! Jsme hustý 😃
Dnes jsme se rozhodli pro kratší a odpočinkovou kilometráž. AKORÁT ŽE VŮBEC..29.5KM v kopcích.
U druhé dnešní snídaně jsme se už bohužel museliLäs mer
18. Den / Vega -> Pola de Siero
16 juli, Spanien ⋅ 🌙 15 °C
REST DAY 13km
Kristýna:
Dnešní noc byla chladná, krásně jsme se vyspali. Vyráželi jsme zhruba v osm hodin, ale naše láhve na vodu byly prázdné stejně jako naše žaludky. Doufali jsme,Läs mer
19. Den / Pola de Siero -> Escamplero
17 juli, Spanien ⋅ ☁️ 22 °C
32km
Dnes jsme si přivstali a ještě za tmy jsme vyrazili směr Oviedo. Města, ze kterého začíná Camino Primitivo.
Celý den jemně mrholilo, ale byly jsme rádi, že alespoň na průchodLäs mer
20. Den / Escamplero -> Cornellana
18 juli, Spanien ⋅ ☁️ 20 °C
27km
Dnes mě Kristýna zase tahala z postele už ve 4:40 abychom mohli vyrazit do tmy a deště, a přitom se snažit neztratit 🤣
Při ranní kávě si k nám přisedl Leo z Maďarska, kteréhoLäs mer
21. Den / Cornellana -> Tineo
19 juli, Spanien ⋅ ☁️ 20 °C
37km
Dnes jsme celý den stoupali do hor po kterých se teď budeme pár dní potácet.
Počasí bylo asi nejlepší za celou dobu a my se cítili plní energie na to dát pořádný nášupLäs mer