• Pediatrie

January 23, 2023 in Benin ⋅ ⛅ 34 °C

Bonjour, ce matin! Wat zoveel wilt zeggen als hallo hoe gaat het. Net als in België zegt iedereen automatisch ‘bien’. Verder is er niet zo veel het zelfde als bij ons. Onze werkdag begint om 8 uur (la permanence)maar niet iedereen is op tijd. De nacht dienst (la garde) werkt heel vaak over ook al hebben ze al 16 uur of meer achter de rug. Verder verlopen de ochtendzorgen erg hectisch, alle dossiers zijn op papier en er liggen altijd vele stapel op de bureau. We geven medicatie wanneer dat op de papieren staat en nemen de parameters, verder houden we ons bezig met nieuwe patiënten die zich aandienen.
    De pediater is een strenge dame, maar een super goede arts! Dokter Gisèle doe ook elke dag haar toer en schrijft een direct verslag per patiënt. Wij geven de dossiers aan, schrijven de medicatie voor die de arts vraagt en assisteren waar nodig.
    Het is moeilijk om foto’s te maken om de privacy van de kinderen en hun ouders te respecteren, vandaar dat de zaal voor de neonaten waar ik ook veel werk niet onder in de foto’s is terug te vinden.
    Ik heb super lieve, grappige en nieuwsgierige collega’s wat mijn Frans zeker ten goede komt!!