Vertrek

De wekker van 4 uur piekte een beetje! Om 6u36 verliet de trein het station van Oostende. Nog een overstapje in Brussel-zuid en we zijn op Brussels airport 😊.
Na een zoektocht hebben we de groepOkumaya devam et
Tussenstop in Dublin

Na veel identiteitscontroles zijn we op onze vlucht naar New York city. Die vertrok om 13.15 lokale tijd.
Newark airport

Na een lange vlucht met een Amerikaanse mede passagiers naast ons (dus heel veel gepraat door Sam), zijn we in de NYC airport! De lokale tijd hier is 17 uur. (Het is dus 23 uur thuis) het is ongeveerOkumaya devam et
Irish pub - Manhattan

Na het landen zijn we moe maar enthousiast op de bus gestapt. We zijn daarna doorgereden naar down town Manhattan. Door vertragingen op de luchthaven hadden we wat peg met het verkeer. We hebben in deOkumaya devam et
Down town manhattan

Down town manhattan is het originele New York.
Daar zijn we Ground zero gaan bezoeken. Het blijf surreal om daar te staan en te bedenken wat al die mensen hebben doorgemaakt.
Deel 2 wandeling

Little italy

Eten Little Italy we zijn door china town gereden.
Cruise op de Hudson (manhattan bridge, Brooklyn bridge, Statue of Liberty)
Wandeling wall street

Wandelen richting Wallstreet
11.50 op de bull (symbool voor het stijgen van de aandelen) einde wandeling (is op broadway).
Brooklyn

Brooklyn gaan ontdekken en de Brooklyn bridge wandelen
Time square

Harold square met Empire State Building.
Via broadway naar 42 st. Dat is het begin van Time square. Wa zijn gaan eten in Hurley’s (48 street - av broadway- 8 av)
Rockefeller

Rockefeller tower 11.30
77 verdiepingen naar boven -> 2 roltrappen naar boven
49 st tussen 5 en 6 (Rockefeller plaza)
Lunch tacoba (Mexicaans) -> 15 min wandelen
13.10: 53 st en 9 av
Vrije namiddag

Vrij: 53 st naar boven, 59st centralpark -> 5av
Trumptower - st p cathedral -42 straat library (voor 17 u) bryant park- links: grant central station- Trump tower- barns & nobels - st.-PatrickOkumaya devam et
Broadway musical

Het eindpunt van onze vrije namiddag was de broadway musical Wicked! Om 20 uur begon het spektakel in de 51 st tussen Broadway en 8 av. Om 22.50 was het pas gedaan. Om 00.30 waren terug in het hotel.Okumaya devam et
Midtown

Midtown dag
Beginnen doen we met een bustour. Deze middag hebben we lang vrij dus wilde de gita Allen on alle mooie plaatsen tonen die we kunnen gaan bezoeken. Na de tour heeft de bus ons afgezet opOkumaya devam et
Harlem and the Bronx

Harlem and the bronx is in uptown Manhattan . Met de bus reden we door een aantal straten. Onze eerste stop was een standbeeld (goed tegen kwaad) aan de kathedraal van Sint John and divine. We kondenOkumaya devam et
Gospel

Het centrum van Harlem bevat heel wat kerken. In een van die kleine kerkjes zijn er een deel van de mis gaan bij wonen. De buurt waar de kerk zich bevind is een van de armste buurten. De grootsteOkumaya devam et
Soulfood

Over de middag zijn we in the Bronx nog een hapje gaan eten. De Soul food lunch genoten we in het legendarische restaurant van mister Londel. Een zwarte Amerikaan van boven de 80 die al vele bekendeOkumaya devam et
Rocky

Na een 2 tal uur rijden zijn we aangekomen op onze volgende bestemming, Philadelphia. Hoe maakten we een stop aan de iconische Rocky steps en het standbeeld van rocky. Daar aten we gezellig een ijsjeOkumaya devam et
Philadelphia

Wandeling in Philadelphia met Antoinnette
400 arch
1885 William Penn - silvenia (betekent land van de bossen)
1720 Benjamin Franklin; vrijwillige brandweer opgezet + brandverzekering maatschappij +Okumaya devam et
Foodmarket

Vertrek 9 uur en einde 13 uur
Declaration of independence
Stad van de grafiet
Liberty bell
12.10 wedding market (gesloten markt, mooiste en originele markt, lokale producten. Amish ppl)
Vrije lunchOkumaya devam et
Wandeling philly

Vrije namiddag
Four seasons hotel, 60 ste verdiep)
China town
19 uur, restaurant Ralph’s
Washington DC

2,5 uur naar Washington DC
Bezoek Capitool +guided tour (1 uur)
Museum bezoeken: native American museum
Vrij tot 14.45 aan de bus
Gids naar white house, hoverbuilding, obilisken, Vietnam monument,Okumaya devam et
Art

Op deze reis zijn we veel mooie kunst tegen gekomen. Hier enkele van mijn favoriete kiekjes!
Laaste dag

Pentagon shopping mall 12.40 vertrek met bus
National air and space museum 1 uur -> 14.30 bus
Dallas airport
aer lingusOkumaya devam et
GezginWat een lange en spannende dag was dit. Na aankomst In Newark werden we met de bus naar ons hotel gebracht in New Jersey met nog een tussenstop in Manhattan voor een burger 🍔 in een sportscafè maar daar meer over morgen. Eerst wat slaap inhalen.