• Gerlitzen

19 Julai, Austria ⋅ ☀️ 14 °C

Verjetno nas večina pozna Gerlitzen ampak vsi takoj pomislimo na smučišče kamor hodi precej Slovencev, ker je precej blizu meje. Prvič pa sem bil tukaj poleti in bilo je super. Sicer se da tudi peš celo pot ampak to bi bilo malo prehudo za najino trenutno kondicijo tako, da sva šla skoraj do vrha z avtom potem pa tam po krožni poti.
    Pot je bila relativno enostavna ampak ker se je precej segrelo naju je na koncu vseeno kar precej zmatralo. Nič ni pomagalo tudi to, da sva imela na sredi poti malo kreša med sabo glede tega ali hoditi po navigaciji na uri ali po mapi tako da je bila potem del poti tiha maša :)
    No, kljub temu je bil čisto lep izlet, ki je trajal dobre 3 ure, 500 m visinske razlike in prehojenih 10 km. Razgledi so bili krasni, hodila sva po odprtem, po gozdu, soncu, senci, sama, med kravami... Vse kar pričakuješ na takem izletu tako da zelo fino.
    Zaključila sva ga utrujena v gostilni, kjer Tihani nisem verjel, da naročam čisto navadne hrenovke tako, da sem za kosilom jedel hrano moje mladosti. Hrenovke in pomfri. 😂 Kar je najbolj smešno je to, da je bilo precej boljše od burgerja, ki sem ga zvečer jedel v restavraciji s precej visoko oceno... Ampak to je druga zgodba, na te konce prideš zaradi lepe narave, ne pa zaradi dobre hrane, ki jo je precej težko najti :)
    Baca lagi