• Tihana Kralj

• Inizio del viaggio
    19 settembre 2020

Dug put do mora

19 settembre 2020, Croazia ⋅ ☀️ 13 °C

Pišem ovo s 5 godina odmaka - bio je ovo početak Lovrinih rođendanskih avantura kada sam mu odlučila prestat kupovat klasične poklone nego nam organizirati svake godine izlet da vidimo i doživimo nešto novo. Sam je između Dino parka u Funtani i Pulskog akvarija odabrao druženje s morskim životinjama.
    Put je malo bio dug, a zbog uzbuđenja spavanac nije dolazio u obzir.
    Lovro je već ostajao sam prespavati kod nas u Središću pa smo nosili i stvari za prespavanac u Pulu - ako ćemo ipak biti preumorni voziti nazad.

• Pulski akvarij

19 settembre 2020, Croazia ⋅ ☀️ 23 °C

Nakon skoro četiri sata puta i usputnog ručka stigli smo u akvarij - na ulazu su nas odmah dočekale morske 🐢🐢🐢 koje se oporavljaju od ozljeda i čekaju da budu spremne za povratak u more.
    Bilo je svega za vidjeti, imaju baš neke super projekte očuvanja životinjica tako da ih uzgajaju za puštanje u divljinu. Lovro je očekivao 🦈🦈🦈 ali velike ko u filmovima pa je bio malo razočaran kaj su sam tak mali 😂

• Popodne za kupanac

19 settembre 2020, Croazia ⋅ ☀️ 23 °C

Nakon druženja preko stakla prebacili smo se na plažu družiti se s morskim životinjama i u moru. A da, za uspomenu si je Lovro kupio plišanog morskog psa.
    Šteta da nemam sliku, al prvi put u životu sam vidjela rebraše - prvo sam mislila kaj je ljudima da se kupaju s meduzama, al na kraju vidiš da im nije ništa pa se i ti baciš među njih plivat. Nije neka fora da te dodirne nekaj želatinasto al nije ih bilo toliko pa smo se mogli kupati. Neki su se dodavali s njima kao da su loptice 🙈Leggi altro

• Arena

19 settembre 2020, Croazia ⋅ ☀️ 23 °C

Za kraj smo prošetali do pulske arene - da pokažemo Lovri gdje smo se Žiga i ja upoznali…nije baš bio impresioniran 🤣
    Njurgao je cijelim putem zašto trebamo hodati 🙈
    Na kraju smo ipak odlučili da ćemo se vraćati za Goricu/Zagreb istu večer. Prije puta večera u McDonaldsu - i jako bitno…naučio ga je Žiga tamo pišati u pisoar.
    Lovro je odspavao skoro cijeli put nazad - čak i kad su nas zaustavili policajci na autoputu 🤦🏼‍♀️

• Fine del viaggio
    19 settembre 2020