• Chiara Del Pinto Crespo

• Start på rejsen
    1. august 2023
  • Tortuguero

12. august 2023, Costa Rica ⋅ ☁️ 25 °C

Llegamos a Tortuguero en lancha, comimos y nos pasamos la tarde bañándonos en el Caribe con pececitos.
    A la mañana siguiente nos despertamos muy temprano, hicimos un tour en canoa donde vimos zopilotes, iguanas, caimanes, osos perezosos, monos araña, aulladores...
    Luego hicimos el Sendero del Jaguar, y tuvimos que volver corriendo porque casi nos agarra una tormenta tropical y nos caen hojas de palmera en la cabeza.
    Antes de irnos vimos el amanecer en la playa, pero había nubes.

• Bajos del Toro

27. august 2023, Costa Rica ⋅ ⛅ 18 °C

El bus que teníamos que coger no existía, así que le regateamos a una autobuseta Y Diego nos subió hasta Bajos del Toro. Por el camino tuvimos que hacer una bajada andando porque se quemaron los frenos, y nos hicimos una foto con Diego, le hizo mucha ilusión.
    Caminamos 6Km cruzando ríos hasta una cascada (la más barata) muy bonita, donde comimos y nos bañamos. Nos fuimos porque parecía que iba a llover.
    Nos subimos a una pick-up para hacer el trozo con tanta pendiente, y en la cima esperamos a Diego, que llegó justo cuando empezaba a diluviar.

• Manuel Antonio

1. september 2023, Costa Rica

Fuimos 3 días a Quepos. El primer día nos bañamos en el Pacífico, en Playa Espadilla, jugamos a fútbol y vimos monos carablanca. Por la noche celebramos el cumple de Ainhoa, porque la tía se quería comer ya su pastel y jugamos a juegos de mesa.
    Al día siguiente desayunamos delisouso y visitamos Manuel Antonio, y aunque nos timaron en la entrada, dentro vimos una guatusa, un ciervo, muchas ranas y cangrejos, monos aulladores, carablancas y titís (una especie endémica del parque), una terciopelo e iguanas. Vimos muchos animales, me gustó mucho. El parque era muy grande y con muchos senderos preciosos, y bajamos a la playa donde tuve mi momento intensito mirando el mar.
    Cuando salimos del parque nos bebimos un coco, fuimos a un parque y vimos el atardecer, pero empezó a diluviar y tuvimos que agarrar un bus para volver a Planet B.
    A la mañana siguiente te desayunamos pankekes e intentamos colarnos en la Playa Manuel Antonio para hacer snorkel, pero nos pillaron y nos tuvimos que trasladar. Cogí muchas conchas.
    Comimos un casado buenísimo en un restaurante, y agarramos el bus justo a tiempo para ver el atardecer.
    Me pasé todo el trayecto de vuelta llorando, pero es el viaje que más me ha gustado hasta el momento.

• Ostional

22. september 2023, Costa Rica ⋅ ⛅ 30 °C

Vam anar a Ostional amb l'assignatura de Biología de Tortugas Marinas.
    La primera vegada no vam parar: teníem patrulles pel matí (de 5AM a 9AM, tot i que s'allargaven) i per la nit (acabàvem a les 2AM), vam dormir molt poc. Quan vam arribar es va acabar l'arribada, però és van declarar el començament dels neixaments. Vaig tocar una tortuga lora i tenia bioluminiscència a la closca. Vam creuar un estero per on la nit anterior havíem vist un cocodril, però ens acompanyava un gos. Vaig conduir un cotxe i em vaig perdre, i el senyor que anava derrere meu es va espantar quan vaig parar per a preguntar-li on estàvem.
    La segona vegada l'arribada va començar però va parar, així que no vam fer gaire cosa. A l'Adrián se li va clavar la navalla al peu creuant un estero perquè estàvem buscant cocodrils, i el vam portar a una cosa on li vaig haver de desinfectar la ferida, agafant 738292 de malalties infeccioses. També vam fer una necropsia completa de 3 tortugues, la carn de les quals vam bullir durant hores per a poder netejar els ossos. Feia molta pudor, sobretot la nostra que estava podrida, va ser asquerós. També em van fer una entrevista per a un documental💅

• Manzanillo

29. september 2023, Costa Rica ⋅ ☀️ 30 °C

El millor viatge que he fet mai. Vam anar al Carib per ajudar al Torneo del Pez León. Les alumnes de la UCR fèiem de jutges, i donàvem premis a qui pesqués més peixos lleó, el més gran i el més petit. La primera jornada era de pesca en amnea, i vaig aconseguir pujar-me a una de les lanxes amb un participant molt guapo que em va venir a veure en el puesto del pez sierra. Vaig estar fent snorkel amb la Carla i vam veure un tiburón de arrecife!
    La segona jornada era de pesca amb tanque i també em vaig poder pujar a una lanxa amb una família que era un caos. El fill gran va baixar amb el tanc mig tancat i després de quedar-se sense aire de cop, i que a la mare li piqués un peix lleó, l'instructor (un senyor de 50 anys que em va tirar la canya davant de tothom) va decidir que paraven ja. Però el fill em va regalar una xocolatina!
    Vam menjar Rice and beans, ceviche, vam estar escoltant música tot el dia, el Téllez va aprendre a fer trenes, vam fer amics, un contacte que treballa amb orques... Per les tardes anàvem a fer snorkel i vaig veure una gavilana i un peix globus gegant sota una pedra. I una nit vam anar a la platja a fer una foguera i vam jugar a la moneda, cosa que va impactar molt als ticos.
    Al Carib hi ha molt d'ambient afrolatino!!!

• Eclipse solar

14. oktober 2023, Costa Rica ⋅ ☁️ 21 °C

Vam anar a veure l'eclipse solar amb les noies, Álvaro i la Valeria, i vam conèixer la Fabiola!
    Vam passar el dia al Monte la Cruz de San Rafael de Heredia, i va ser un dia molt relaxant de no fer res: vaig pintar una mica, vam menjar, vam fer la siesta...
    A la nit vam anar a Escalante a prendre alguna cosa.