• Whale watching!

September 8, 2025 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

Vanochtend stond de wekker vroeg voor onze eerst trip: whale en dolphin watching! In IJsland werd deze trip nog gecancelled door het weer, dus we hadden hier lang op gewacht en onwijs veel zin in!
    Na het ontbijt in het hotel en een primatourtje tegen de misselijkheid op zee (topspul!) gingen we naar de haven waar de boot op ons wachtte. De tour duurde zo'n 3 uur en we hebben 5 soorten gezien;
    Sperm Whales, Bryde’s Whales, Common Dolphins, Risso's Dolphins en Atlantic Spotted Dolphins. Supergaaf!! In het voorjaar vind je hier ook Orka's, Bultruggen en zelfs Blauwe Vinvissen, maar niet in het najaar en winter want die zijn nu vertrokken naar het Zuiden.
    Het was mooi te zien dat de boot altijd gepaste afstand bewaarde, het dier de ruimte gaf en ook niet te lang bleef hangen om ze zo min mogelijk te verstoren. Ze gebruiken ook geen verstorende sonar apparatuur voor de locatie van de dieren of voedsel om ze te lokken, dat gaf ons ook weer een goed gevoel. Hopelijk nemen tours en vooral toeristen hier ook een voorbeeld aan hoe je om moet gaan met de natuur.