• Miradouro Grota do inferno

September 9, 2025 in Portugal ⋅ ☁️ 19 °C

Hét viewpoint van de Azoren is wel deze! De 'wooden pathway' ofwel Miradouro Grota do inferno (Nee dat is geen directe vertaling).
    De weg ernaartoe was weer super avontuurlijk, ik weet niet hoe onze maps ingesteld was maar het was écht een van de spannendste wegen waar ik heb gereden! Door hele smalle super stijle weggetjes, meeste verhard maar ook stukken grind en ontzettend veel bochtjes. Het was ook verdacht rustig, onderweg naar een van de bekendste plekken van de Azoren. Buiten wat vreemd kijkende boeren niemand gezien. Remmen is angst! Of eigenlijk; met een beetje vaart de heuvel op anders red je het niet zonder 4x4 haha. Superleuk, we hebben het overleefd. Geen beelden van helaas, we waren nogal druk met overleven hahaha! Later bleek er wederom een grote weg te gaan, en voor de terugweg ook maar die genomen..
    We parkeerden ietsje verderweg en hadden een prachtige weg naar het viewpoint. We kwamen steeds meer mensen tegen, en het was regelmatig best druk! Ook sta je met zijn alle in de rij voor die ene foto, maar achja, we zijn tenslotte touristen. Onwijs gave plek, must see, maar blijf niet te lang hangen er zijn zoveel plekken die minstens net zo mooi zijn en heel stuk minder druk.