• Misterios Negros hike en rustige dag

September 14, 2025 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

Ons was 2 keer afgeraden om deze hike te doen, dus wij dachten let's go!! De hike was 5,5 km, niet zo ver dus alleen je vergist je snel in het aantal km hier door het ruige terrein. Alle hikes beginnen hier lijkt het wel hetzelfde, parkeerplaats met ook veel mensen op leeftijd, brede grind paden, veel bankjes en onwijs veel bordjes. Langzaam gaat dat over in smalle paadjes, wat verwarrende aanwijzingen, bankjes houden op en de modder begint. Het wordt steeds stijler en rustiger, we komen wat afhakende mensen tegen die omkeren, en het pad is soms niet bestaand. Leuk!! Lekker klimmen en klauteren over boomwortels, over stenen en klimmen tot de boomgrens door oude lavavelden. We komen af en toe een andere wandelaar tegen, vaak met sneakers en een bleek gezichtje. Protip: sneakers zijn leuk voor de dorpen hier maar trek altijd je sexloze wandelschoenen aan, want je zal ze nodig hebben haha.
    Hele gave wandeling! Aan het eind voelt Nien zich niet zo super, en doen we het heel rustig aan, veel water en snackpauzes. Het lijkt wat weg te trekken, en we gaan lekker terug naar Angra, de 'hoofdstad' van de Azoren. Heerlijk geluncht, en we gaan richting een museum. Het museum stelt niet mega veel voor, maar is toch gratis en zit in een vet gebouw, we hebben ons toch maar even vermaakt en ook wat geinige dingen gespot. Jullie mogen raden wat de voorwerpen in de laatste 4 foto's zijn, dit zijn allemaal oude versies van voorwerpen die nog steeds bestaan en gebruikt worden, in oplopende moeilijkheidsgraad.
    Nien voelt zich wederom toch niet top, en we gaan lekker terug naar het hotel voor even een kleine poging tot een siësta en wat zwemmen in het prachtige zwembad, en dat lijkt wat te helpen. Op naar het avondeten, en morgen nog meer eten, want dan staat er een food and wine tour op de planning! Start om 9u sochtends, beetje gekke tijd voor wijn, maar ach. Wij hebben er zin in!