• Dennis Dicks

• Start på rejsen
    11. maj 2025
  • Rondtrip met de auto

13. maj, Portugal ⋅ ⛅ 16 °C

Vandaag een mooie rit gedaan over het eiland,eerst naar Cabo Giro met glazen skywalk op 580meter hoogte,toen naar Ribeira Brava een charmant stadje aan de kust,vandaaruit naar São Vicente een mooie rit langs de groene kust,toen naar Porto Moniz met natuurlijke lava zwembaden,en als laatste naar Paul da Serra een plekje met mooi uitzicht boven de wolken.al met al een super mooie dag gehad.Læs mere

• Rondtrip door zuid/oost madeira

15. maj, Portugal ⋅ ☁️ 18 °C

Vandaag met de auto zuid/oost madeira verkend,eerst naar Pico Do Arieiro op een hoogte van 1818meter met geweldig uitzicht.toen naar Ribeiro Frio,een wandeling door laurierbossen en weer een prachtig uitzicht, toen door naar Santana waar de oude bekende huisjes staan met de rieten daken,en als laatste naar Ponte de São,het eindpunt van Madeira met zicht op de schiereilanden.Læs mere

• Kabelbaan een traditionele slee

16. maj, Portugal ⋅ ☁️ 18 °C

Vandaag zijn we met de kabel in Funchal omhoog gegaan naar Monte Palice Madeira.
    Daar hebben we een mooie wandeling gemaakt en foto's geschoten in dit mooie natuurpark vol met mooie bloemen,vijvers en beelden.
    Vandaar uit zijn we met de traditionele slee weer naar beneden gegaan,een leuke ervaring rijker.

• Lavada do risco

18. maj, Portugal ⋅ ☀️ 16 °C

Vandaag een route gelopen naar de grote waterval,lavada do risco,onderweg iets gedronken waar de vogeltjes niet bang waren en je kon voeren uit je hand,in de avond nog wat gegeten in Funchal en wat foto's gemaakt bij de fontein en het park bij het openluchttheater.Læs mere

• Lavada do alecrim

19. maj, Portugal ⋅ ☁️ 18 °C

Vandaag een wandeling van 7,2 km naar de waterval lavada do alecrim.
    Een pittige tocht maar uiteindelijk toch weer mooie plaatjes kunnen schieten,daarna wat gaan eten in de beachclub in Calheta,op de terugweg een sluiproute genomen om onder de waterval (cascata dos anjos )door de rijden.Læs mere

• Laatste dag In Funchal

20. maj, Portugal ⋅ ☁️ 20 °C

Vandaag laatste dag nog even door Funchal gelopen.het was druk omdat er een groot cruiseschip in de haven was aangekomen met 3460 passagiers.nog even langs het Cristiano Ronaldo museum gelopen waar ook zijn standbeeld staat, hij is geboren en opgegroeit in Madeira,het voetbalstadion en de luchthaven zijn beide naar hem vernoemd,daarna nog wat souvenirs ingeslagen en wat gegeten.we kwamen weer super veel hagedissen tegen in het park.toen op weg naar de luchthaven waar je nadat je door de douane bent gegaan buiten op het dek een mooi uitzicht hebt op de vliegtuigen die landen en vertrekken. Wij hebben genoten van dit prachtige eiland madeira.Læs mere

Slut på rejsen
    20. maj 2025