Werfkelder de Hoendervorst, Utrecht
March 22, 2022 in the Netherlands ⋅ ☀️ 21 °C
En dat had even wat voeten in de aarde, want waar mijn vorige twee overnachtingen een beetje buitenaf waren, was deze in het centrum van de stad Utrecht. En ja, dat is een dingetje met parkeren natuurlijk. Op aanwijzing van mijn gastvrouw zette ik Kiaatje in de parkeergarage Vaartsche Rijn en wandel op mijn gemakje met rolkoffertje de ca. 600 meter naar mijn logeeradres. En dat was wel helemaal SUPER-Utrechts natuurlijk, want ik had een werfkelder aan één van de grachten geboekt!
Mijn gastvrouw zat al buiten op me te wachten en hielp me met het sjouwen van het koffertje de steile trap af. En daar was dan mijn originele overnachting nummer drie, een historische werfkelder, helemaal voor mij alleen. Alles zag er prachtig uit, en dat niet alleen, alles was ook nog eens helemaal duurzaam ingericht, inclusief warmtepomp en inductiekookplaat. Ik installeerde mijn spullen een beetje en ging onder het genot van een kopje koffie genieten van de prachtige middag buiten op de kade.
Leuk hoor, er kwam van alles voorbijvaren, van rondvaartboten tot kano’s, vervelen hoef je je hier echt niet. Ik las ook een (foto)boek van hoe de verbouwing van de werfkelder tot stand is gekomen, wat een verhaal en wat kwam daar veel bij kijken! De middag was nog steeds jong, dus ik besloot om gezellig even het centrum van Utrecht in te gaan. Gewoon de gracht volgen en dan kom je er vanzelf. Ik heb een hapje gegeten en spontaan een rondvaart gemaakt, waarbij ik voorbij m’n “eigen huis” kwam.
Daarna lekker gedoucht, nog even buiten van de mooie avond genoten en natuurlijk foto’s gemaakt van de Hoendervorst bij avond. Het zag er als een plaatje uit, met de verlichting aan en de lantarens op de gracht. En toen werd het tijd om te gaan slapen, glazen deur en de houten deur dicht en even wennen aan het geluid van het verkeer op de gracht boven de kelder, dat rijdt natuurlijk als het ware over je dak heen. Maar zo laat op de avond reed er niet zoveel meer en ik heb heerlijk geslapen.
Bij deze overnachting werd geen compleet ontbijt geserveerd, maar er was yoghurt, muesli, beschuiten, boter, jam, jus d'orange en koffie natuurlijk. In een leuk winkeltje vlakbij ben ik vanmorgen vroeg twee verse croissantjes gaan kopen. Gelijk een klein ommetje dus waarbij ik mijn kelder vanaf de overkant van het water heb bewonderd. Daarna heerlijk ontbeten en koffie buiten gedronken, in gezelschap van twee eendjes die voor m'n deur in slaap waren gevallen. Nu alles weer opruimen, koffertje pakken en op voor wandeling 2, bij Soestdijk.Read more