Het gereformeerde kerkje, Zijldijk
May 17, 2022 in the Netherlands ⋅ ⛅ 21 °C
Na mijn tochtje in Appingedam heb ik nog wat boodschapjes gedaan, want bij deze overnachting zit geen ontbijt en bij deze temperatuur kon ik natuurlijk ook niks van huis meenemen en in de auto laten staan. Want het was behoorlijk warm vandaag en morgen schijnt het nog erger te worden, ga ik lekker om 6 uur starten of zo.
En dan op pad naar Zijldijk (spreek uit: Zieldiek) voor mijn overnachting. Dit keer voor twee nachten, dat was de minimum huurperiode voor deze locatie. De route naar Zijldijk toe vond ik alweer helemaal geweldig, wat hou ik toch van dat open platteland! Ik slaap in een kerkje de komende twee nachten, een heel kerkje voor mij alleen.
Ik kan naar binnen via een cijferslot waarvan ik de combinatie al per email had gekregen en eenmaal binnen word ik bevangen door een soort pleinvrees…… Wat een enorme ruimte! Als eerste een halletje met daarin een orgel (mijn eigenste Schreeuwerd dus) en aansluitend de woonkamer. Heel erg groot, met prachtige ramen en mooie details zoals een vaas verse bloemen, een poster van een prachtige brug en een tafelvoetbalspel!
De slaapkamer zit in dezelfde ruimte en is afgeschermd door een open room-divider. Het bed is een heus hemelbed met prachtige kanten gordijnen. Achter de slaapkamer is een halletje met daarin de uitgang naar de gigantische tuin en een dames- en een herentoilet. Daar weer aan grenzend een hele grote, lange keuken, die van alle gemakken is voorzien.
Ik neem een heerlijke douche, lees de geschiedenis van het kerkje en ga ook boven even een kijkje nemen. Daar is alleen een kantoortje, maar je hebt er wel mooi uitzicht door de ramen heen. Ik eet een hapje, drink koffie in de tuin, kijk wat TV, werk m’n sociale media even bij en dan wordt het tijd voor de avondfoto’s. Ik knip alle lichtknopjes die ik kan vinden aan en geniet buiten van het feeërieke schouwspel dat het kerkje zo biedt. Ik vind het weer een schitterende overnachtingsplek!
Na een prima nachtrust in het hemelbed ben ik inderdaad vroeg op en geniet van een lekker ontbijtje. Dat heb ik gisteren zelf gekocht, want deze overnachtingen zijn weer zonder ontbijt. Zo heel erg vind ik dat niet, ik ben niet zo'n grote ontbijter en nu kan ik precies kopen wat ik nodig heb.Read more