• Het ss Rotterdam

June 16, 2022 in the Netherlands ⋅ ☀️ 25 °C

En dan mijn originele overnachting in Zuid-Holland, ik ben heel dicht bij huis gebleven. Daarbij speelt ook mee dat het morgen mijn trouwdag is, Rob en ik zouden 30 jaar getrouwd zijn. En ik weet zeker dat hij deze overnachting ook geweldig zou hebben gevonden, ik heb namelijk voor 2 nachten een superdeluxe hut op het ss Rotterdam geboekt! Dat was ik al heel lang van plan en in deze “vakantie in stukjes” paste hij natuurlijk perfect.

Ik had gelezen dat er voldoende parkeerruimte bij het schip was, maar dat was wel erg duur (€ 16,00 per dag!). En omdat het zomer is en je dus veel minder bagage nodig hebt dan in de winter besloot ik om gewoon met het openbaar vervoer te gaan. Ik heb Kiaatje gratis achtergelaten op metrostation Hoogvliet en ben met de metro naar Rijnhaven gegaan. Vandaar kan je met een bus naar het schip, maar het is amper 2 kilometer lopen en ik besloot tot het laatste.

Ik was eigenlijk nog nooit op Katendrecht geweest en door te gaan lopen maakte ik alvast kennis met dit stukje Rotterdam. Ik voelde me gelijk thuis toen ik langs Café Norge kwam en wat verderop een schip met de naam Iduna (een godin uit de Noordse mythologie) zag liggen. Wel was het onbehoorlijk warm en dan is twee kilometer met een rolkoffertje nog best lang, vooral omdat ik natuurlijk al een tochtje achter de rug had.

Maar de aankomst bij het schip vergoedde alles, wat ligt het daar mooi! En wat een mazzel heb ik met het weer, want eerlijk is eerlijk, in de regen was alles veel minder mooi uitgekomen. Ik ben snel ingecheckt en ook m’n hut is snel gevonden. Inderdaad heerlijk luxe, een gigantisch bed, een leuk zitje, een bureautje, minibar en natuurlijk een ruime natte cel. Ik installeer me in m’n hut, ruim een beetje m’n spullen in en ga dan op een eerste onderzoek op het schip.

Dat leidt me naar het Lidodek, waar ik heerlijk in de schaduw van een koel drankje bij het zwembad geniet. Wel een beetje vreemd om op een schip in te schepen en vervolgens niet te vertrekken…… Ik verwacht ieder moment het “trossen los”. Maar dat komt er natuurlijk niet, en ik ga wat later weer van boord om wat te eten te kopen in een supermarkt om in m’n hut te eten. Morgen ga ik met Henk en Marjan uitgebreid dineren, dus nu doe ik het rustig aan.

En ja, dan moeten natuurlijk de avondfoto’s gemaakt worden, dat wordt ieder tripje later dat ik die avondfoto's kan maken! Maar het was de moeite waard, een heerlijk ommetje gemaakt in de avondkoelte, met een werkelijk schitterende lucht. En natuurlijk niet alleen foto's gemaakt van het schip, maar ook van de omgeving. Bijzonder fotogeniek!