• De Plaggenhut, Roswinkel

July 12, 2022 in the Netherlands ⋅ ☁️ 26 °C

Tja, en als je Drenthe zegt, dan denk je aan hunebedden natuurlijk! Ik weet dat je ergens een hunebedovernachting kan boeken, maar daar heb ik toch niet voor gekozen. Want hoewel het leuk klinkt, vind ik een hunebed eigenlijk toch niet om in te slapen. Verder zoeken dus, en toen ik op deze plaggenhut stuitte, was ik gelijk verkocht. Op de foto's vond ik hem al leuk en nu in het echt is ie helemaal geweldig. Ik waan me 100 jaar terug in de tijd.

Het plaggenhutje staat achter een woonhuis en maakt deel uit van een B&B (Rust en Reuring) met meerdere onderkomens, een vakantiehuis, een appartement, een pipowagen en dan “mijn” plaggenhut. De pipowagen en de plaggenhut hebben binnen geen sanitair, maar iets verderop (nog geen 50 meter) hebben ze allebei hun eigen douche, wc, en gootsteen. Het is een soort kamperen dus, maar in plaats van in een tent slaap ik in het hutje.

Daar heb je een zithoekje, met twee lekkere leunstoelen, een eethoekje en een keukentje (met een jerrycan om wat water binnen te hebben). Achter in de hut zit de grote tweepersoonsbedstee, hartstikke leuk, achter rood-geruite gordijntjes en met een dekbed in een bijpassende rode kleur. Achter in de bedstee zit een luikje, voor frisse lucht en het kan ook als nooduitgang dienen. Daarnaast zijn er twee eenpersoons bedsteden voor kinderen (soort stapelbed, maar dan in de muur). Ik kan me indenken dat kinderen het hier geweldig vinden!

Buiten heb ik heel gezellige buren, paarden, konijntjes, een geit, kippen en een poes. Die laatste liet zich wel even zien, maar was niet van plan om zich aan te laten halen. Een van de kippen daarentegen was zo brutaal om gezellig een vorkje met me mee te komen prikken. In een supermarkt in het naastgelegen dorp Emmer Compascuum had ik sandwiches en salade gekocht voor het avondeten, dat ik met dit warme weer lekker buiten aan de picknickbank kon nuttigen.

Natuurlijk heb ik gewacht op de zonsondergang om een paar mooie avondfoto’s te maken. Kostte dit keer wel wat moeite, want na het vroege opstaan en die vermoeiende warme wandeltocht was ik behoorlijk moe. Maar het loonde de moeite. Niet alleen de plaggenhut zag er prachtig uit met alle verlichting aan, maar ook in de tuin hing overal sfeerverlichting. Ik vind deze “originele” overnachting weer helemaal geslaagd!