• Fortwachterswoning, Fort Kijkduin

December 14, 2022 in the Netherlands ⋅ ☀️ 3 °C

En dan de laatste in m'n serie "origineel overnachten"! Ik zeg wel eens dat het lijkt of ik in een streekmuseum logeer, maar nu slaap ik ècht in een museum! Of liever gezegd op het terrein van een museum. Ik ben vanavond en vannacht gepromoveerd tot fortwachter van Fort Kijkduin bij Den Helder en overnacht dus in de fortwachterswoning. Een heel huis voor mijzelf binnen de poort van het fort. Die poort zit 's nachts op slot, maar ik heb natuurlijk wel een sleutel.

Ik vind het weer helemaal geweldig. Als eerste heb ik toen het nog licht was de bunkerroute hier op het terrein gelopen. Gelukkig ging het met de benauwdheid wat beter, want er zaten een paar venijnige stukjes in. Maar zo in het laagstaande zonnetje was het een heerlijk ommetje. Daarna heb ik een kijkje in het museum genomen, de entree was gratis bij deze overnachting. Ik was wel al eerder in het museum geweest, maar het was toch leuk.

Genoten van een prachtige avondlucht en toen binnen een hapje gegeten. Helaas begon het te regenen toen ik de avondfoto's wilde maken en het werd buiten spekglad. Toch even voetje voor voetje wat rondgeschuifeld om een indruk van mijn logies bij nacht te geven. En natuurlijk ook van het zicht op de vuurtoren (Lange Jaap) genoten. Het vastleggen daarvan viel niet mee, maar ik heb toch een aardige foto.

Nu lekker op de bank met Netflix en (voor de tweede keer vandaag, foei toch!) gebak om deze laatste vakantie-avond te vieren.

Ik heb heerlijk geslapen vannacht en voor mijn doen ben ik laat opgestaan. Had wel een goede rust nodig na die pittige dag van gisteren. Ik hoorde de wind om het huis loeien, maar het was gelukkig wel droog en de zon gloorde net door de wolken heen. Ik had voor vandaag een wandeling door Den Helder gepland, maar vond het eigenlijk leuker om van hieruit over de dijk naar Den Helder toe te lopen, daar ergens een bakkie te doen en dan via een andere weg weer terug.

Eerst maar even ontbijten, een sober ontbijtje, want gisteren had ik geen zin meer gehad om inkopen te doen en ontbijt was hier niet inbegrepen. Daarna het huisje opgeruimd en in het museum de sleutel ingeleverd. En daarna lekker volgens mijn nieuwe plan op weg naar Den Helder.