• Het Rieskrater Museum

May 23 in Germany ⋅ ☀️ 21 °C

In het begin moest ik even wennen aan hoe dit museum was opgezet, maar toen ik eenmaal de draad te pakken had, was het echt een geweldig museum! Heel veel uitleg over inslagen en kraters in het algemeen, maar natuurlijk ook heel veel over deze specifieke inslag. Een onwijs gave film over de inslag, het eerste begin een simulatie en daarna van seconde tot minuten uitgelegd wat er allemaal gebeurt tijdens en na zo'n inslag. Onvoorstelbaar!

Ook heel veel informatie over gesteenten die nog van de meteoriet afkomstig zijn, en ook hoe die tot op heden nog gebruikt worden. Maar ook dat de gesteenten hier zoveel lijken op stenen die ook op de maan worden gevonden, dat hier Apollo astronauten hebben getraind. Als dank heeft het museum een maansteen in bruikleen gekregen!

Het is veel te veel om allemaal te vertellen, maar dat het interessant was en heel goed in elkaar gezet, dat staat als een paal boven water. Ik heb naast foto's ook een paar filmpjes gemaakt, o.a. van meterorietinslagen op Jupiter, onwijs gaaf! Goh, wat was dit leuk en wat een geweldige afwisseling met alle spirituele zaken van deze vakantie!