• GeoTop Kalvarienberg

23 Mei, Jerman ⋅ ☀️ 27 °C

In het Rieskrater Museum had ik een boekje gekregen met plekken waar je de kraterrand van de inslag nog kan zien. De meeste van de wandelingetje die er in stonden waren te lang voor in deze hitte, maar het ommetje bij de Kalvarienberg in Huisheim was maar 1 kilometer, dat zou toch moeten kunnen?

Met Kiaatje over smalle weggetjes ernaartoe gekrummeld, weer door dat vreemde platte land, en via een gruisweggetje op de P bij de GeoTop Kalvarienberg aangekomen. Ik heb heel erg getwijfeld of ik dit wel moest doen, maar ik wilde het toch wel heel erg graag, dus toch op pad gegaan.

Omhoog was een drama, gelukkig wel in het bos, dus redelijk in de schaduw, maar boven was er een geweldig uitzicht. En daar lagen de Megablocks die tijdens de inslag naar beneden zijn gekomen! Er stond ook een groot kruisbeeld, want de kruisweg is hier afgebeeld. Ik liep dus verkeerd om en dat was maar gelukkig, want naar beneden was zo steil, dat ik dat nooit gered had omhoog!

Eenmaal beneden stond ik dan toch eindelijk bij de kraterrand 😃 Een steentje meegenomen als souvenirtje, want die had ik in Nördlingen niet gezien. Terug in Kiaatje stond het huilen me nader dan het lachen, dit had ik beter niet kunnen doen. Maar nu ik dit zit te tikken ben ik blij dat ik het tòch gedaan heb!
    Baca lagi