• Aguilar de Campoo

August 12 in Spain ⋅ ☀️ 24 °C

Heerlijk met de ventilator aan en het raam open heb ik toch prima kunnen slapen. Op het bed lag zelfs een dekbed, maar dat heb ik er direct al af gegooid. Maar vooral vanmorgen vroeg had een koukleum het best kunnen gebruiken.

Het ontbijt was van half acht tot half tien en ik was als één van de eersten aanwezig. Twee heel lange tafels voor de groep, soort jeugdherberg idee 😂 Maar wel gezellig om even met die en gene een babbeltje te kunnen maken. We kregen in de WhatsApp community de laatste briefing, de beste tijd om op de eclipslocatie te arriveren is rond 17.00 uur. Dat betekent 3 en een half uur wachten op de totaliteit. En het wordt vandaag 36 graden........ Ik ben niet gelovig, maar als er een God bestaat, laat hij dan alsjeblieft voor wat schaduw zorgen 🙏 Maar jullie mogen ook allemaal duimen hoor, dat helpt vast!

Ik maak er vandaag een heel rustig dagje van, met een lange siësta, want het wordt een lange avond/nacht als ik ook nog naar de meteorenzwerm, de Perseïden, wil kijken! Dus ben ik vanmorgen even het stadje in gegaan voor een ommetje en een paar boodschapjes. Ook een enorme zonnehoed gekocht, die mijn schouders en nek helemaal bedekt. Tot slot de kerk even bekeken en naar Kiaatje om mijn thermosfles op te halen, dan kan ik die vullen met koud water.

Nu zit ik alle apparatuur op te laden, powerbank zit ook vol. Straks insmeren met factor 50, T-shirt aan, en dan ben ik er klaar voor, denk ik 😊