Bosbrand en alternatieven
25. juli, Holland ⋅ ☁️ 24 °C
Met nog 11 dagen te gaan ben ik inmiddels druk met allerlei voorbereidingen. Dit keer een probleem wat ik tijdens mijn reizen nog nooit heb gehad: bosbranden! Ik reis immers meestal naar noordelijkeLæs mere
Vertrek
5. august, Holland ⋅ ☀️ 21 °C
Na een korte nachtrust in een warm huis (maar met behulp van twee ventilatoren was het toch een goede nachtrust) ben ik vanmorgen rond 06.30 op reis gegaan. Na natuurlijk een koffie om goed wakker teLæs mere
Door België
5. august, Belgien ⋅ ☁️ 20 °C
De navigatie van Kiaatje stuurt me weer over de E17 en daar heb ik zo'n beetje een vaste stop bij Nazareth. Maar ik zag een file oppoppen bij Gent en ik had honger, dus ik besloot iets eerder eenLæs mere
Lunch in Frankrijk
5. august, Frankrig ⋅ ⛅ 26 °C
Verleden keer was ik in een enorme file bij Lille terechtgekomen, maar daar zoefde ik nu heel snel voorbij, heerlijk! De eerste tolpoortjes die ik tegenkwam was even een spannend momentje. Zou deLæs mere
Dourdan en Sainville
5. august, Frankrig ⋅ ⛅ 26 °C
Tijdens de lunch ben ik geswitcht van de navigatie van Kiaatje naar Google Maps omdat ik bij die laatste "vermijd snel- en tolwegen" in kan stellen. In de navigatie van Kiaatje kan dat helaas nietLæs mere
Genieten van de omgeving
5. august, Frankrig ⋅ ⛅ 27 °C
Nadat ik de snelweg heb verlaten heb ik zo vreselijk genoten van het landschap op de binnenwegen! Eindeloze akkers, zover als je kon kijken. Leuke dorpjes, soms een klein stukje bos, tegenliggers dieLæs mere
Chambre d'hôtes Orchidee
5. august, Frankrig ⋅ ⛅ 27 °C
Nadat ik een stukje te ver was doorgereden omdat ik het juiste adres niet had ingegeven arriveerde ik rond 16.45 bij mijn logeeradres Chambre d'hòtes Orchidee. Dat ligt in het allerkleinste dorpjeLæs mere
Ontbijten in de tuin
6. august, Frankrig ⋅ ☀️ 20 °C
Ik heb werkelijk als een blok geslapen vannacht! Het koelde hier heerlijk af vannacht en met de grote ventilator erbij had ik een zalig koele kamer.
Omdat ik vandaag weer een lange dag had had ik hetLæs mere
Musee National Adrien Dubouché
6. august, Frankrig ⋅ ☀️ 24 °C
Ik had gezien dat ik onderweg langs Limoges zou komen. En daar heb ik ook weer zo'n leuke herinnering bij. Mijn moeder had een schaaltje, of kannetje, van Limoges porselein. Heel druk beschilderd,Læs mere
Een ommetje in Limoges
6. august, Frankrig ⋅ ☀️ 29 °C
Ik bleek best nog wel wat tijd te hebben, dus ik heb mijn ommetje van vandaag gelijk eraan vastgeplakt. Het was inmiddels wel bloedheet geworden, dus ik heb zoveel mogelijk in de schaduw door deLæs mere
La Chambre de Lau in Noé.
6. august, Frankrig ⋅ ⛅ 29 °C
Vandaag had ik geen enkel probleem om mijn overnachtingsadres te vinden. Ik had in de loop van de dag al contact gehad met de eigenaresse en ze stonden al op me te wachten. Het is een prachtig plekje,Læs mere
Ontbijt onderweg
7. august, Frankrig ⋅ ☀️ 20 °C
Ondanks de warme kamer en dankzij de ventilator heb ik toch lekker geslapen. Met de deur open en tegen muggen beschermd door vitrage en een geurding in het stopcontact. Ik ben alleen wakker geweestLæs mere
Hotel Abando
7. august, Spanien ⋅ ☀️ 28 °C
Nou, een stukje verderop was het inderdaad bal! De wegen uit Bordeaux en Toulouse kwamen samen en daar stond het vast. Gelukkig zat er nog wel wàt beweging in dus ik ging maar met de stroom mee. AlLæs mere
Ommetje in Bilbao
7. august, Spanien ⋅ ☀️ 29 °C
Thuis had ik al een stadsroute in mijn GPS gezet, die direct vanuit het hotel te lopen was. Na even lekker relaxen in de koele kamer ben ik die een eindje gaan volgen. Niet helemaal, want de routeLæs mere
Welkomstpraatje Eclipsgroep
7. august, Spanien ⋅ ☀️ 26 °C
Om half acht vanavond was er beneden in de lobby van het hotel een welkomstpraatje voor de Eclipsgroep. Voor mij de eerste kennismaking. Het was wel gezellig. Omdat ik een fotootje in de groepsapp hadLæs mere
Casco Viejo
7. august, Spanien ⋅ ☀️ 25 °C
Op Google Maps had ik gezien dat het oudste gedeelte van Bilbao (Casco Viejo) vlakbij het hotel is. En daar heb ik vanavond helemaal op mijn gemakje nog een uurtje doorgebracht. Heel veel smalleLæs mere
Ontbijt en Ommetje Bilbao deel 2
8. august, Spanien ⋅ ☀️ 19 °C
Ik ben gisterenavond best laat nog bezig geweest, met een wandelingetje in de oude stad en daarna FindPenguins en Facebook bijwerken. Daarna ben ik dan ook als een blok in slaap gevallen! Toch bestLæs mere
Het Guggenheim Museum
8. august, Spanien ⋅ ☀️ 24 °C
Eenmaal binnen in het museum gingen we weer allemaal ons eigen gang. Wel leuk om elkaar af en toe tegen te komen en een praatje te maken. Ik vond het museum een prachtig gebouw, heel bijzondereLæs mere
Ommetje Bilbao deel 3 en lunch
8. august, Spanien ⋅ ☀️ 29 °C
Toen ik het museum uitkwam zag ik dat er boven het water bij die zilveren bollen een soort mist dreef. Een heel leuk gezicht en het voelde ook lekker koel aan. Toen zag ik ook een lange trap naarLæs mere
Code Oranje!
8. august, Spanien ⋅ ☀️ 34 °C
En ook het avondommetje is er niet meer gekomen vandaag. Het werd steeds broeieriger en op de Spaanse Buienradar werd code oranje afgegeven voor hevig onweer met veel regen. En het heeft inderdaadLæs mere
Salto del Nervion
9. august, Spanien ⋅ ☀️ 22 °C
Vandaag is weer een reisdag van Bilbao naar Ovejo. Ik heb aan Quanta weer een mooie route gevraagd en die komt met een suggestie van een mooi uitzichtspunt bij een waterval en een kapel die in deLæs mere
Koffie onderweg
9. august, Spanien ⋅ ☀️ 24 °C
Na de (mislukte) waterval heb ik GM ingesteld op Ojo Guarena, waar dus die kapel in de rotsen moet zijn uitgehouwen. En net als twee jaar geleden toen ik naar Portugal reed ben ik verliefd geworden opLæs mere
Ojo Guarena
9. august, Spanien ⋅ ☀️ 27 °C
Rond half 1 arriveerde ik bij Ojo Guarena, waar ik nog een plekje op de parkeerplaats redelijk dichtbij kon vinden. Het was inmiddels wel bloedheet geworden en ik hoopte maar dat het niet al te verLæs mere
Hotel Infantado
9. august, Spanien ⋅ ⛅ 25 °C
Na Ojo Guarena had ik nog één highlight in de planning staan, maar het begon wel wat later te worden, dus ik heb een stukje over de snelweg ingelast. Daarna weer via binnendoorwegen, waar ik opeensLæs mere
In Espinama
10. august, Spanien ⋅ ☀️ 16 °C
Vandaag zou de groep met de kabelbaan omhoog gaan, de Picos de Europa op, om daar te gaan wandelen. Ik had het op internet opgezocht en die kabelbaan vond ik maar niets. En wandelen in de bergen kanLæs mere

veel plezier!! [Jannie]