• Pier 1

19. februar 2023, Filippinene ⋅ 🌧 28 °C

Da mir Online ke Tickets fürt Fähre me chöi choufe fahre mir vom Hotel direkt zum Pier One, üse Taxifahrer versuecht üs ufem Weg zur Fähre grad no e Crash kurs in Philippinisch gä, damit mir die wichtigste Wörter scho chöi wenn mir in Bohol, üsem nechste Ziel, achöme.

Guten Tag: Magandáng araw pô
    Ja: Opò
    Nein: Hindí pô
    Danke: Salamat pô

Nachdem mir am Pier One achöme stö mir churz bim Ticketschalter a und chöi de zwöi Tickets fürt Fähre am 13.00 ergattere.
    Zum Pier und i Wartebereich chunnt me nur mitemne Ticket, nachemne churze Sicherheitscheck, wome o grad het chönne lasi, da öbs Pipst oder nid, s’Gepäck schlussendlich eh nid Kontrolliert wird ;) , checke mir de üses Gepäck i und gö de nomal chli use go loufe damit mir bi endlich sichtbarem Blaue Himmel nid ir Wartehallen umesitze.
    Ide Strasse gseht me s‘ware Lebe vo Cebu City, Mönsche vor Ihrne Ständ, verchoufe caramelisierti Banane oder grilliere Spiessli fürs z‘Mittag. Gseh si Touriste rüefe si eim immer wieder zue und frage öb me öpis möcht, öpis brucht und wenn me verneint düe si eim glich o Wasserfläsche entgegenstrecke. Taxis fahre sobald si eim gseh langsamer und hupe oder rüefe lut fragend usem Fenster: Taxi?!
    Mir loufe bim Fort San Pedro verbi, es befindet sich ganz ir nächi vom Hafe wo at Kolonialzit 1565 und die Spanische bsetzer erinneret.
    Da mir no ke z‘Morge hei gesse hei mir usschau für öpis z‘esse damit mir nid Hungrig zwöi Stund uf dr Fähre sitze. Mir entdecke e Jolibee Filiale (Fastfood Ketti vo de Philippine, wie e McDonalds) und da üs das jede empfohle het versueche mir üses Glück dert mal. Im Nachhinein wüsse mir dases nur es einmaligs Erlebnis isch gsi wo mir nid unbedingt muess wiederhole.