• Katerina Modra

• Inicio da viagem
    27 de setembro de 2018
  • Mnichov

30 de setembro de 2018, Alemanha ⋅ ⛅ 8 °C

Město převeliké, domov našeho kamaráda Jindřicha. Taky skvělá surfařska vlna vprostřed města. A přišel mi sem nový padák.

• Piz Badile

4 de outubro de 2018, Itália ⋅ ☀️ 4 °C

Lezecká expedice na Piz Badile a mraziva noc v dost neuvěřitelným bivaku Alfredo Redaelli (3300 m.n.m.) - výhled za všechny prachy

• Ceuse

16 de outubro de 2018, França ⋅ ⛅ 12 °C

Návštěva legendarni lezecké oblasti v Ceuse, skvělé lezení vysoko nad údolím, Ondřej si vyklubuje prst...

• Aspres

17 de outubro de 2018, França ⋅ ☀️ 13 °C

Lítání nad Provence provoněnou levandulí (uz odkvetla), dlouhý výjezd po špatné silnici, ještě delší výšlap po ještě horší cestě a Ondřejův první fan klub...

• Orpierre

19 de outubro de 2018, França ⋅ ⛅ 13 °C

Nejroztomilejší vesnice ze všech. Skvělý lezení po velkých chytech.
    V autě máme novou tapetu-prirody mame kolem dost tak jsme si poridili kousek mesta.

• Laragne

20 de outubro de 2018, França ⋅ ⛅ 16 °C

Fajn lítání nad podzimnima barevnýma kopcema. Moc to nenosilo i kdyz podminky vypadaly slibně. Zato chytame hnedka stopa nahoru na startovacku.
    Koupacka v super jezirkach v George du Meouge hned pod pristavackou.Leia mais

• Saint André

21 de outubro de 2018, França ⋅ ☀️ 17 °C

Několik skvostných letových dnů - lítání s orlama a nad podzimnim provance nad zaslouženě vyslapnutym kopcem... Kačka startuje na jednicku za besniciho orkánu, litani az do západu slunce, koupel v rece i tepla sprcha.Leia mais

• Verdon

25 de outubro de 2018, França ⋅ ⛅ 13 °C

Návštěva kaňonu Verdon, výlet na jeho dno (naštěstí jsme na to měli víc času než váš zájezd, babi). Oslava jednoho měsíce na cestě s měsícem a tajemnou mlhou nad kaňonem a zdolání cesty Arete du Belvedere.
    Cestou z Verdonu zastávka v malebném městečku Moustiers-Sainte-Marie, kde si nedáváme palačinku.
    Leia mais

• Buoux

27 de outubro de 2018, França ⋅ 🌧 9 °C

Krásný údolí se spoustou lezení, ale déšť nás vyhání. Návštěva strašidelného opuštěného dětského domova.
    Náhodná návštěva nedalekého Lourmarin-asi nejhezčí vesnička, co jsme v Provance zatim viděli.

• Park camarque+Arles

28 de outubro de 2018, França ⋅ ⛅ 12 °C

Výlet do přírodní rezervace Camarque, kde jsme ulovili (pohledem) hejna plameňáků (jaktože neletěli dávno na jih nám je záhadou) i údajně divoké koně co se tam prohání v močálech kolem moře. Fotka s pohledem zevnitř auta obsahuje kafe na plotně, plameňáky a duhu!
    Včera jsme zároveň stihnuli navštívit nedaleké město Arles s hromadou UNESCO památek z římských dob. Prý si tu taky uřezal ucho Van Gogh. Snad nudou z informačních tabulí u výše zmíněných památek¿
    Leia mais

• Francouzské pobřeží

30 de outubro de 2018, França ⋅ ⛅ 13 °C

Pozvolná vyhlídková jízda po klikatém pobřeží. Návštěva akvária (měli tam opravdové mořské koníky, obří želvu a hejna žraloků). U moře cajkovní majáky,pláže a městečka,bylo by potřeba zastavit se v každém. Poslední francouzská bageta,od teď už budeme jíst jenom omelety a slunečnicová semínka (ano,Verunko, ty co chutnají jako krovky). Ještě byla naděje na rybu,ale nakonec to nedopadlo...Leia mais

• Figueres

2 de novembro de 2018, Espanha ⋅ ☁️ 14 °C

Návštěva slavného muzea Salvadora Daliho. Jak říká Plíhal: Po mejdanu slečna Zora,prespala u Salvadora. Salvadora Daliho,teď s ním čeká malýho. Bylo tam hrozně moc lidí,už jsme zralí na přesun mimo civilizaci. Budova krásná,ale žádné slavné obrazy tam vlastně nebyly,takže trochu zklamání. Za povšimnutí stojí slavná vajíčka na vrcholu věže za mnou.Leia mais

• Montserrat

4 de novembro de 2018, Espanha ⋅ ⛅ 16 °C

Přírodní rezervace s hromadou skalních homolí, španělskej ádr ve všech směrech-ztraceni v moři věží a lezení za rajbasy a šoupání v komíně.
    Návštěva známého kláštera Santa Maria de Montserrat Abbey-misto romantického kláštera ve skalách a rozjimajicich benediktýnů jsme viděli davy japonských turistů, socialistický bufet a fronty na pokladnu-utíkáme.Leia mais

• Siurana

7 de novembro de 2018, Espanha ⋅ ⛅ 15 °C

Dva týdny perfektního lezení, bezva bydlení s hromadou sousedů na každém parkovišti, rozrůstající se český gang na parkovišti se zásuvkou u přehrady, večírek u nás v autě (8 lidí), sběr mandlí a následná mandlová loterie (hořké mandle jsou opravdu hořké), Ondřej zkouší neopren a rybaření, o restaku super palačinky a bramboráky, hura pereme velké prádlo v Reus (ze sušičky je teplé a voňavé a zcvrklé). Kamennou vesničku Siuranu nahoře na útesu vyfotime příště,až bude víc sluníčka...Leia mais

• Olivy

19 de novembro de 2018, Espanha ⋅ ⛅ 11 °C

Hurá do práce, sbíráme olivy. Vejlet k majáku u moře a první pajtlovačka pomerančů. Zoncna začíná konečně rumplovat.