Montsant
December 5, 2018 in Spain ⋅ ⛅ 12 °C
Nákup a výlet do Tarragony. Parodie na vánoční trhy a spousta památek, zapijime místním Vermoutem.
Přesouváme se do nedalekého parku Montsant kde na nás čekají další kilometry lezení.Read more
Margalef
December 8, 2018 in Spain ⋅ ☀️ 12 °C
Přejíždíme do další světoznámé lezecké destinace-Margalef. Je to jen za rohem, po cestě spousta super vesniček.
V Margalef nás decimují převislé cesty po dírkách. Teploty slušněRead more
Penon de ifach
December 21, 2018 in Spain ⋅ ☀️ 17 °C
Projíždíme pobřeží Costa Blanca, lezení na mohutný Penon de Ifach přímo nad mořem s rozhledem za všechny prachy - celodenní výstup boží cestou Costa Blanca s dolezem za vichřice přiRead more
Finestrat
December 24, 2018 in Spain ⋅ ⛅ 14 °C
Vánoční rodinný výlet. Ubytování ve křivolakých uličkách roztomilého historického městečka Finestrat, štědrovečerní koupání v moře, doma jak v ledničce (naštěstí jsmeRead more
Chulilla
January 1, 2019 in Spain ⋅ ☀️ 14 °C
Nový rok začínáme na novem miste-uzasny kaňon řeky kolem vesnice Chulilla. Spoustu lezeckých kamarádů a nekonečná hromada lezeckých cest.
Chulilla na 100 způsobů
January 21, 2019 in Spain ⋅ ☀️ 11 °C
Ještě pořád nás neomrzelo lezení ani bydlení v Chulilli. Objevujeme další a další fajn místa, nepřestáváme bojovat v krápníkových převisech. Slunce svítí a svítí, pomeranče už lezou aji ušima.
Valencia
February 1, 2019 in Spain ⋅ 🌬 18 °C
Navštívili jsme Valencii vlastně při více příležitostech, potkáváme se s Helcou a Kubou a jdeme na nejlepší tapas ve městě. Centrum procházíme hodnekrat a důkladně. Jdeme naRead more
Chulilla s brňákama
February 14, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 11 °C
Na návštěvu přiletěl tým brněnských borkyň a borců. Přivezli kopec zábavy a zatracenou kosu.
Prochodili jsme a přelezli co jenom šlo. Naloupali mandle, nakrmili se pomerančema aRead more
El Yelmo
February 19, 2019 in Spain ⋅ ☀️ 7 °C
Poctili jsme návštěvou zastrčený údolí a kopce kolem Sierra Segura, dějiště legendárního každoročního paraglidovýho festivalu (koná se jindy). Otevřeli jme leteckou sezónu letem zRead more
Jaen
February 24, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 16 °C
Po měsíci v Chulilli vyrážíme na nová místa-projizdime lezecké oblasti kolem Jaenu (reguchillo, otinar, cuevas negras).
Začíná byt celkem slušně vedro! Od Vánoc ještě pořádRead more
Santa Fe
March 3, 2019 in Spain ⋅ ☀️ 15 °C
Přes den je sice už docela pečák, ale když se večer ochladí, člověk zatouží po teplé koupeli. A tak jsme vyrazili do legendárních termálních pramenů v Santa Fe. Přijeli jsme kolemRead more
Granada
March 5, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C
V Granadě jsme strávili velmi intenzivní týden, měli jsme skvělé zázemí u Honzi s Mončou v úchvatným domku v Monachillu, trénovali jsme hike & fly pod Sierra Nevadou, zažili perfektníRead more
Moclin+cogollos
March 13, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 13 °C
Fajn menší lezecké oblasti v okolí Granady, vždycky s fotogenickou vesničkou a hradem v pozadí, klasifikace přísná jak ani v krase není.
I letecký podmínky vychází pěkně a objevujemeRead more
El Chorro
March 17, 2019 in Spain ⋅ 🌬 22 °C
Legendární lezecká oblast, úchvatná krajina, velmi dobrodružné přístupy k sektorům. Celkem kvalitní vedro, super cesty.
Stihli jsme také setkání s Verunkou a Jirkou v Antequeře aRead more
Sierra Tejeda+alhama
March 28, 2019 in Spain ⋅ ☀️ 12 °C
Návštěva skalních hříbků v parku Torqual (úplnej mini adršpach).
Přesun za Lisou a Konradem do věhlasné lezecké oblasti Villanueva del Rosario. Gigantický převisy nahání strach.Read more
Frigiliana
April 1, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C
Vydáváme se na trek v kopcích parku Sierra Tejeda. Včelstvo si ale hlídá cestu, kterou jsme se rozhodli jít a se vydáváme "zkratkou", která se změní v několikahodinový boj megapichlavýmRead more
Mijas
April 6, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 13 °C
Delegace z česka přijela objevovat jih Španělska. Ubytování ve vile z bazénem a s výhledem a hody a skvělá společnost každý večer samozřejmostí. Navštívili jsme spoustu krásnýchRead more
Grazalema+Algodonales
April 7, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 7 °C
Po náročném týdnu s rodinou jsme se jeli zašít do kopců kolem Grazalemy. Strávili jsme víkend ve společnosti Honzy a rodinky, který nám ukázal místní bomba lezení. Nekonečně zelenýRead more
Seville
April 14, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 20 °C
Ať máme něco i z té kultury, udělali jsme s výlet do Seville. Poklidné nedělní odpoledne, že tam strávíme a pojedeme dál. Náhodou jsme se trefili na jeden z nejvýznamějšch místníchRead more
Matalascanas
April 15, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 19 °C
Lisabon a Sintra
April 20, 2019 in Portugal ⋅ ☀️ 17 °C
Rychlej přesun do Lisabonu, kde vyzvedáváme drahou návštěvu Adama s Hankou. Kupujeme surf a předvádime místním floutkům jak se to dělá. Boží kafe, hezkej Lisabon, pohlednicový pláže,Read more
Aljezur a okolí
April 23, 2019 in Portugal ⋅ ☀️ 14 °C
Projíždíme podél pobřeží parkem Vicentine. Jen pár vesnic (všechny modro-bílý), obří vlny a cesty podél útesů.
Nachomýtneme se na věhlasný mejdan Pizza Party a potkáme tolikRead more
Sagres (pobřeží Algarve)
April 30, 2019 in Portugal ⋅ ☀️ 17 °C
Středobod evropskýho vanlifu i surfování. Všude je víc obytných aut než normálních. Každý místo kam dojedeme je ještě lepší na kempování než to předchozí.
Úchvatný opuštěnýRead more
Algarve II.
May 7, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C
Pláže, útesy, výhledy.
Odeceixe a Alentejo
May 12, 2019 in Portugal ⋅ ☀️ 26 °C
Dalších pár dní u moře, nekonečné pláže, hrozné horko, další namalovaný patník, Ondřej zachraňuje tonoucího plavce (skoro jako pobřežní hlídka, ale s velkým plovákem), klasickýRead more