• Downtown Caïro

12 de enero, Egipto ⋅ ☀️ 19 °C

Naar al die museumstukken, sarcofagen, mummies, sfinxen…die de voorbije dagen benoemd werden “Now in Caïro museum” zijn we wel héél benieuwd.
    Het oude museum in Caïro stad heeft inderdaad heel wat pronkstukken staan. Vooral de schatten uit de tombe van Toetanchamon spreken tot ieders verbeelding.
    We snuiven voor de allerlaatste keer de sfeer van de oude wereld op. Na het bezoek heb ik wel de bedenking dat het te veel is in veelheid. Zeker omdat we de voorbije dagen met mondjesmaat op ontdekkingstocht gingen en nu de massale geschiedenis van eeuwen over ons heen krijgen.
    We zoeken wat nieuwe adem en komen tijdens onze slentertocht door oud Caïro in de metro terecht. Snel een ticket richting soeks, shoppen is altijd leuk. We nemen de coupé uitsluitend voor dames.
    We zijn een bezienswaardigheid, iedere beweging van ons wordt nauwlettend in het oog gehouden. Wees maar zeker dat er vanonder die lange zwarte jurken met
    spleetogen goed geloerd kan worden.
    Na al die tempels, pyramides, tombes hebben we nog een klein beetje moed om een koptische kerk te bezoek.
    Onze laatste zonsondergang is deze keer niet boven de Nijl maar boven de snelweg met een praatgrage taxichauffeur. We sluiten deze reis af met avondschemering op de pyramides en een shotje uit een glaasje van een bezopen fabrikant. (Zie foto)
    Het waren mooie dagen.